Retrogradni JUPITER pomrsiće nam konce: Ova TRI ZNAKA neće znati šta ih je snašlo

Najžena/K.Ć Vesti 01.07.2021 13:11 0

Planeta sreće kreće se unazad kroz Ribe i Vodoliju do 17. do 18. oktobra, podstičući razmišljanje o ličnom razvoju i duhovnom rastu

Retrogradni JUPITER pomrsiće nam konce: Ova TRI ZNAKA neće znati šta ih je snašlo

Shutterstock

Svi se raduju što je Merkur završio retrogradnost i direktan je od 22. juna, ali zaokret jedne planete unazad tek počinje. Jupiter, planeta sreće, bogatstva i širenja, započeo je retrogradnost 20. juna, okrećući svoje moći prema unutra do 17. i 18. oktobra (u zavisnosti od vaše vremenske zone).

Iako započinje tranzit u empatičnom promenljivom vodenom znaku Riba, 28. jula će se vratiti u humanitarni fiksni vazdušni znak Vodolija, nudeći dva različita ukusa i teme tokom svoje godišnje retrogradnosti.

Evo šta treba da znate o retrogradnom Jupiteru 2021. godine.

Šta znači kada je Jupiter retrogradan

Najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, koja nadgleda sreću, obilje, bogatstvo, religiju i filozofiju, je transpersonalna (poznata i kao spoljna) planeta koja provede približno godinu dana u znaku. Ide retrogradno - drugim rečima, čini se da se pomera unazad od naše tačke gledišta na zemlji - oko četiri meseca svake godine. (Tačno, zapravo se ne kreće unazad. Isto kao kada je Merkur retrogradan .)

Kada se kreće direktno (kada nije retrogradno), Jupiter teži da preuveličava ili pojačava spoljne stvari. Na primer, ako se druži u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja, verovatno ćete doživeti veliki uzlet kreativnosti i puno srećnih aktivnosti u vašem spoju i ljubavnom životu. Ako ste slobodni, imat ćete izbor podudaranja aplikacija, a ako ste vezani, možda ćete pucati, jer peta kuća vlada decom, možda je čak i na ivici roditeljstva ako to je na kartama za vas.

Ali kada je Jupiter retrogradan, što se dešava otprilike jednom godišnje tokom otprilike četiri meseca, to vašu pažnju usmerava prema unutra i ka širenju razvoja. Slično kao i retrogradni Merkur, to je faza ponovne procene tokom koje imate zadatak da steknete više uvida i jasnoće oko određene oblasti ličnog rasta . Jupiter retrogradno traži od vas da razmislite da li vam je zaista prijatno na koji način ste se proširili i poprimili više u ovoj određenoj oblasti života i da li ste spremni za nagrade koje namerava da donese srećna planeta.

Opet idući sa tim primerom pete kuće, mogli biste se zamisliti kako razmišljate o tome kako je više romantike i / ili samoizražavanja pomoglo - ili bi moglo pomoći - postajete još ispunjeniji i srećniji. Možda ćete raspravljati o tome koje umetničke projekte želite da preduzmete više (ili manje), s kojim ljudima želite da nastavite da se zabavljate ili ne, ili koliko zabave i spontanosti ubrajaju u vaš svakodnevni život. S obzirom na Jupiterov teren, razmišljaćete o ličnoj filozofiji, razvoju i rastu i bićete gurnuti da se prilagodite novim načinima jačanja bilo kakvih obrazovnih i duhovnih potraga.

Od 20. juna do 28. jula, dok je Jupiter retrogradan u emocionalnim Ribama, očekujte više razmišljanja o svojim duboko ukorenjenim emocionalnim potrebama , kako pokazujete empatiju i saosećanje, kako brinete o svom mentalnom zdravlju . A od 28. jula do 17. i 18. oktobra, njegov povratak kroz Vodoliju mogao bi da podstakne više meditacije oko toga kako želite da radite kao deo tima ili kolektiva da biste postigli duhovno zadovoljavajući napredak, gde je sve u redu sa kopanjem peta da usvojite promene i kako saradnja sa drugima i razmišljanje o budućnosti mogu da uvećaju vaše bogatstvo.

Baš kao i svaki retrogradni, Jupiterov zaokret unazad je divna prilika ne samo da odražava već i preispituje i preispituje naročito kada su u pitanju pitanja rasta i širenja. Dok je u Ribama, mogli biste primetiti da ste u određenoj situaciji davali previše sebe emocionalno ili da ste se previše naginjali eskapizmu da biste se nosili sa svakodnevnim stresorima. A tokom njegove retrogradnosti u Vodoliji, možda ćete biti svesniji činjenice da ste odgrizli više nego što možete da žvaćete uz grupni napor ili razmišljate pojačano, crno-belo (fiksno!) vezano za vaše ideale.

Iako je svaki znak mogao da oseti okretanje planete planera zadataka unazad, oni rođeni dok je Sunce bilo u Ribama - godišnje od približno 19. februara do 20. marta - ili u Vodoliji - godišnje otprilike od 20. januara do 18. februara - ili sa vašim ličnim planetama (Sunce, Mesec, Merkur, Venera ili Mars) u bilo kojem znaku (nešto što možete naučiti iz svoje natalne karte ), osetićete ovu retrogradnost više od većine.

Ako želite da budete još precizniji, proverite da li imate ličnu planetu koja se nalazi unutar pet stepeni od mesta na kojem Jupiter stanice retrogradno i usmeravaju (2 stepena Ribe i 22 stepena Vodolije). Ako je tako, bićete primorani da uložite više energije, vremena i truda u jačanje kvaliteta i sposobnosti koje vas čine jedinstvenim i donose vam sreću. (Srodno: Šta vam vaš mesečev znak može reći o vašoj ličnosti )

 

Komentari (0)
Loading