Verovale ili ne: Dužina veših PRSTIJU može da otkrije da li ste sklone PRELJUBI

Vesti 09.04.2023 16:00 0

Iako imaju veću tendenciju da se upuste u preljubu, naučnici veruju da su muškarcima žene sa ovakvim prstima i te kako privlačne

Verovale ili ne: Dužina veših PRSTIJU može da otkrije da li ste sklone PRELJUBI

unsplash.com

Studija koja je sprovedena na Univerzitetu Oksford tvrdi da žene sa dugačkim kažiprstom na levoj ruci i kraćim domalim prstom su sklonije preljub. Kažu da su takve žene bile izložene većem nivou hormona estrogena dok su bile u majčinom stomaka pa ih sada krasi više tipičnih ženskih karakteristika.

Suprotno tome, izloženost većem nivou testosterona, u maternici, rezultira dužim domalim i kraćim kažiprstom. Na primer, muškarci s takvim karakteristikama su muževniji i bolji su sportaši.

Istraživanje na ženama, na Univerzitetu Oksford, sprovela je Eiluned Pearce. Ispitivala je dužinu prstiju kod 274 volonterki, a potom je testirala njihov DNK. Uz to je napravila i psihološke testove o kvalitetu njihovih odnosa.

Žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u maternici su impulzivnije i svoje ljubavne odnose su u većini slučajeva ocenjivale kao nezadovoljavajuće. Zbog toga je u istraživanju navedeno da je to otkriće intrigantno jer je verovalo suprotno - da su "više feminizirane" žene manje impulzivne i više zadovoljne svojim romantičnim odnosima.

Navedeno je i da su takve žene privlačnije muškarcima upravo jer su vrlo ženstvene, a ako se to spoji s potencijalnim nezadovoljstvom u trenutnoj vezi, put do preljuba postaje vrlo izvestan. Naučnici to nazivaju "impulzivnim sparivanjem s muškarcima koji nisu njihov suprug ili partner", prenosi "Daily Mail".

Kako izmeriti prste?

Izravnajte prste i stavite dlan na papir. Obeležite donje tačke domalog i kažiprsta, odmah do dlana, kod prvog nabora. Potom obeležite gornje tačke, završetak prstiju i uporedite rezultate lenjirom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading