Svaki HOROSKOPSKI ZNAK ima svoj ELEMENT SENKE: Mnogi žele da ga SAKRIJU, a evo šta to znači!

M. G. Vesti 05.05.2022 10:46 0

Ovo je vaš element senke, prema horoskopskom znaku

Svaki HOROSKOPSKI ZNAK ima svoj ELEMENT SENKE: Mnogi žele da ga SAKRIJU, a evo šta to znači!

Pexels

Kada većina nas čuje reč "element", tipični elementi, Zemlja, Vetar, Vatra i Voda verovatno padaju na pamet. Ali da li ste znali da postoje i elementi senke?

Prvo, da razjasnimo šta su senke. Naše sopstvo u senci je naša tamna strana koju uglavnom želimo da sakrijemo. Često se plašimo ovih aspekata naše ličnosti, jer su nas učili da su loši. U stvarnosti, zdrav rast podrazumeva prihvatanje vaše tame i vaših senki i integrisanje ovih osobina u vašu autentičnu ličnost na zdrav način.

Sada, nemojte pogrešno shvatiti. Ne znači da bi trebalo da budete eklatantni sociopata ili da idite okolo i podstičete dramu gde god da ste, jer su to aspekti vašeg senke. To ne bi bilo zdravo, zar ne?

Elementi senke su veoma slični našem senčanom ja, oni su naše dominantne karakteristike senke i svi ih imaju. Ako ne verujete da jeste, onda još uvek ne živite svoj život autentično, niti ste verni sebi.

Uz to, elementi senke su tama, haos, zaborav i praznina.

Svaki od ovih elemenata poklapa se sa određenim skupom znakova zodijaka, slično kao i regularni elementi. Evo šta to znači za vaš horoskopski znak.

Tama - Ovan, Lav, Strelac

Element Vatre upravlja ovim elementima, a element senke je tama. Dok vatra unutar ovih znakova može osvetliti one oko njih, njihova strana u senci je tama. Tama može biti zastrašujuća jer je to strah od nepoznatog, strah od gubitka iskre i strah od smrti. Tokom mračne noći duše, ovi znaci imaju tendenciju da se povuku i povuku unutra. Mogu se osećati zaglavljenima, kao da imaju neispunjeni potencijal i zbog toga postoji tendencija da skliznu u tamu. Bez tame, ipak, nema svetlosti, a kada ovi znaci prigrle tamu, mogu da napreduju na oba mesta.

Haos - Bik, Devica, Jarac

Element Zemlje upravlja ovim znakovima, a kada su u ravnoteži, mogu uzemljiti druge. Oni su skloni da budu praktični i gospodari su sopstvenog univerzuma. Međutim, obrnuto, njihova strana u senci je haos. Kada su neuravnoteženi, ovi znaci imaju tendenciju da nestanu duboko. Možda se osećaju kao da su izgubili iz vida sve što su nekada smatrali normalnim i na mnogo načina mogu postati zarobljeni u onome što izgleda kao beskrajni ciklus haosa. Kada ovi znaci prihvate haos i prihvate ga kao normalan deo života, oni mogu da krenu napred i postignu bilo šta.

Zaborav - Blizanci, Vaga, Vodolija

Element Vazduha upravlja ovim znakovima, a kada su uravnoteženi, oni su intelektualni, revolucionarni i pronicljivi. Međutim, obrnuto, kada ispadnu iz ravnoteže, mogu se izgubiti u zaboravu koji su sami stvorili. Njihov zaborav je ukorenjen u strahu od gubitka kontrole. Ali, kada prihvate zaborav kao prirodan deo svog postojanja, vide da zaborav može biti neophodan da bi ih gurnuo kroz njihove zone udobnosti i pokazao im za šta su zaista sposobni.

Praznina - Rak, Škorpija, Ribe

Element vode upravlja ovim znakovima, a kada su u ravnoteži, oni su duboko usklađeni sa sobom i svetom oko sebe. Nasuprot tome, kada su neuravnoteženi i kada dopuštaju svojim strahovima da vladaju nad njima, oni mogu odlutati u prazninu. Praznina je kao prazna školjka. I dok može biti zastrašujuće izgubiti se u praznini, ponekad je potrebno uspostaviti ravnotežu, posebno za veoma empatične znakove. Težnja ka ravnoteži između empatije i dopuštanja sebi da jednostavno postojite u praznini s vremena na vreme može biti izuzetno korisna.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading