NEMA NI MIRIS NI UKUS "Droga za silovanje" je sve učestalija u Srbiji, a evo koji su njeni simptomi!

K.Ć Vesti 24.12.2021 09:35 0

GHB, je droga za silovanje, spada u kategoriju depresora nervnog sistema. Nema boju i miris pa ga je lako ubaciti u piće potencijalne žrtve

NEMA NI MIRIS NI UKUS "Droga za silovanje" je sve učestalija u Srbiji, a evo koji su njeni simptomi!

Shutterstock7/Instagram/ovarijum

Nakon što se proširila vest da je ovaj opijat GHB se pojavio i kod nas u Srbiji, žrtve koje tvrde da im je stavljeno u piće su se oglasile. 

Jedna devojka iz Novog Sada je prva otvorila ovu temu kada je opisala šta je njena drugarica doživela te večeri, a priča je objavljena na Instagram profilu "Ovarijum".

- Pričali su mi kako su drugaricama sipali drogu u piće, tj. ono da ih uspavaju. Njih dve popile po dva koktela, kažu taj drugi je imao malo slaniji ukus. Hvala bogu, otišle su odmah posle toga, jednoj počelo da se muti u glavi kad je ulazila u kuću, druga se onesvestila u krevetu. Kažu da ciljaju tako kada dve devojke idu - napisala je, a nakon njene poruke ubrzo su počele da se javljaju i ostale devojke, pretežno iz Novog Sada i Beograda.

I ostale devojke su podelile svoja iskustva i priče iz klubova.

- Ovo se desilo i mojoj drugarici.

- Ja uvek izlazim u mešovitom društvu, a jednom sam bila sa drugaricama i sipali su mi drogu u kiselu vodu - samo su neki od komentara nakon prvobitne poruke.

Po njihovim rečima, posle popijenog pića u roku od sat vremena počinju da osećaju neprijatne simptome- Od vrtoglavice do gubitka svesti.

Posebno zabrinjava činjenica što ova vrsta narkotika postaje sve učestalija u klubovima.

Šta je GBH

Svetlana Vučetić Arsić, rukovodilac dnevne detoksikacione bolnice Drajzerova, rekla je za "Mondo" da dejstvo ove droge počinje već nakon pola sata.

- Simptomi su mišićna slabost, umor, nesanica,osoba ne zna za sebe i to stanje može da traje osam do 12 sati. Žrtve nakon toga ne mogu da rekonstruišu događaje koji su prethodili, ne mogu da opišu počinioca, a potom izaziva i noćne more. Uglavnom se bude bez posledica, ako popiju manju dozu. Ukoliko se popije veća doza, može doći do poremećaja disanja, kome, pa čak i smrtnog ishoda - izjavila je za domaće medije.

Kako je navela, prisustvo narkotika može da se ustanovi putem urina, a ostaje u organizmu i više od nedelju dana.

Ispovesti žrtvi i očevidaca

 

Komentari (0)
Loading