Misterija duga 80 godina, koji JEVREJIN ih je PRODAO: FBI agent otkrio zbog koga je porodica Frank završila u LOGORU u kome je mala Ana izgubila ŽIVOT

K.Ć Vesti 19.01.2022 08:01 1

Vins Penkok, bivši FBI agent tvrdi da zna ko je izdao Anu Frank i nacistima otkrio gde se ona sa porodicom krije

Misterija duga 80 godina, koji JEVREJIN ih je PRODAO: FBI agent otkrio zbog koga je porodica Frank završila u LOGORU u kome je mala Ana izgubila ŽIVOT

Wikipedia

Anelis Mari Frank, poznatija kao Ana Frank, jedna je od najpoznatijih jevrejskih žrtava Holokausta. Za vreme skrivanja od nacista napisala je "Dnevnik Ane Frank".

Ana Frank se tokom okupacije Amsterdama krila sa porodicom u zgradi u kojoj je njen otac Oto radio, a on je i jedini član porodice Frank koji je preživeo rat.

Misterija duga 80 godina, koji JEVREJIN ih je PRODAO: FBI agent otkrio zbog koga je porodica Frank završila u LOGORU u kome je mala Ana izgubila ŽIVOT

Wikipedia

 

Ana i Margo, njena sestra su u logoru Bergen-Belsen 1945. godine preminule od tifusa.

Nakon 80 godina, agent Pankok tvrdi da je istraga na kojoj je on radio otkrila da je lokaciju porodice Frank odao policiji Arnold van der Berg, jevrejski biznismen koji se nalazio u nacističkom Jevrejskom savetu – telu koje je sprovodilo odluke vlasti unutar jevrejske zajednice.

Agent Pakok je sam oformio svoj tim sačinjen od istražitelja ratnih zločina, psihologa, kriminologa, istoričara i velikog broja pomoćnika za razne informacije.

- Tim i ja smo seli i sastavili listu načina na koji je skrovište moglo da bude kompromitovano. Da li je bila u pitanju greška, nepažnja da je neko možda pravio previše buke ili da je viđen kroz prozor. Ili je izdaja bila po sredi - istakao je bivši agent za Si-Bi-Es.

Njegov tim pretraživao je holandske izveštaje iz tog vremena, koji su bili veoma detaljni i koje su koristili nacisti da povežu ljude međusobno. Onda su pažljivo prošli kroz sve izveštaje o hapšenju.

- Nacisti su bili rešeni da očiste Holandiju od Jevreja, u skladu sa ‘Konačnim rešenjem’. Do 1942. godine, porodica Frank je bila među 25.000 Jevreja koji su se skrivali. Nacisti su bili veoma hladnokrvni u svom umeću da nateraju ljude da govore - navodi Penkok.

Primera radi, svakoga koga bi uhapsili pitali bi da li zna neke Jevreje koji se skrivaju, što je bio efikasan način da nateraju ljude da govore u nadi da će dobiti blažu kaznu.

Zbog ovakvih saznanja to je suzilo istražiteljima potragu za okrivljenim. Na kraju krajeva, sa duge liste sve se svelo na Van der Berga. Prema podacima njegova familija nikada nije bila poslata u logor.

Penkok kaže da se Van der Berg otvoreno kretao i živeo u Amsterdamu u trenutku kada se racija odigrala.

Takođe, Oto Frank je 1963. godine u razgovoru sa detektivima rekao da je primio poruku u kojoj je Van der Berg identifikovan kao izdajnik. Bivši agent FBI je uspeo da uđe u trag kopiji poruke kod sina detektiva koji je ranije istraživao slučaj i koji mu je potvrdio da je član Jevrejskog saveta davao liste adresa gde se Jevreji kriju.

Istražitelji kažu da Van der Berg najverovatnije nije znao ko živi na tajnim lokacijama, već je imao listu mesta gde je Jevreji kriju.

Komentari (1)
Loading
bogdan
19.01.2022 12:11

Izdali su Isusa a kamoli da neće Anu.Govna.