Pokušajte da izgovorite NAJDUŽE ime na svetu? Ima preko 1.000 slova, a devojčica ga je učila ŠEST godina

K.Ć Vesti 31.01.2022 15:04 0

Ambiciozna majka je dala ime svojoj ćerki od čak 1.019 slova

Pokušajte da izgovorite NAJDUŽE ime na svetu? Ima preko 1.000 slova, a devojčica ga je učila ŠEST godina

Printscreen/Youtube

Devojčica je postala hit u svetu i ušla u Ginisovu knjigu rekorda sa najdužim imenom na svetu, a njen izvod iz matične knjige rođenih je dugačak dva metara.

Majka koja je svojoj ćerki dala ovo neverovatno dugo ime rekla je u gostima kod Opri Vinfri da je samo želela da postavi Ginisov rekord i da se u isto vreme uveri da njena devojčica ima jedinstveno ime.

- Morla sam da uradim nešto da oborim rekord iz Ginisove knjige. Morala sam da budem sigurna da će njeno ime biti jedinstveno. Nisam želela da njeno ime bude kao bilo koje drugo - rekla je žena Sandra u emisiji Opre Vinfri još davne 1997.godine.

U vreme kada je emisija emitovana po prvi put, Opra je napravila posebnu grafiku samo da bi prikazala ime mlade devojke na ekranu. Ali ono što je zaista zaprepastilo i publiku i gledaoce kod kuće je kada je devojka besprekorno izrecitovala svoje puno ime.

Pa evo pokušajte i vi odjednom da uradite:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana.

I to je samo njeno ime. Njeno srednje ime je Koiaaniskuatsiuth, a prezime Vilijams. Ali pošto njeno ime nije najlakše izgovoriti na svetu, ona se zove Džejmi.

Sandra je rekla tada voditeljki Oprah da su ona i njen muž, kada se njena ćerka rodila 12. septembra 1984. godine, napisali Rhoshandiatellineshiaunneveshenk Koiaaniskuatsiuth Villiams u njenu izvod iz matične knjige rođenih, ali su onda odlučili da to nije dovoljno dugo.

Pa su podneli amandman kojim je njeno ime postalo 1.019. slova dugo ime. Te su takođe dodali srednje ime od 36 slova. Na kraju njen rodni list je bio dugačak dva metra.

- Dati svojoj ćerki neobično ime bilo jedno, ali je naterati da to nauči,eee…to je bila sasvim druga stvar! - rekla je žena.

Devojčica je ( u ono vreme) morala da snimi ime na kaseti, a zatim da ga pušta iznova i iznova dok ga ne nauči napamet. U Oprinoj emisiji, mlada Džejmi je rekla da joj se dopada svoje jedinstveno ime jer ju je učinilo slavnom i što joj je omogućilo da putuje na predstave i propušta školu.

Iako je epizoda Opre Vinfri Šou o najdužem imenu na svetu u izvodu iz matične knjige rođenih emitovana 1997. godine, postala je viralna na internetu tek pre par godina 2019. godine, kada je postavlila na svoj Jutjub kanal gde je od tada pogledana preko 19 miliona puta. Od tada ovo ime i priča kruže internetom.

Komentari (0)
Loading