"MISLIM DA ME PRATE": Žena je otkrila NOVU taktiku uhođenja na DRUŠTVENIM mrežama i sada su SVI uplašeni!

Vesti 04.02.2022 09:50 0

Nedavno je jedna "TikTok" korisnica objavila da veruje da se pojavila nova taktika uhođenja na društvenim mrežama

"MISLIM DA ME PRATE": Žena je otkrila NOVU taktiku uhođenja na DRUŠTVENIM mrežama i sada su SVI uplašeni!

Printscreen/TikTok

„Mislim da me prate“, rekla je i dodala da veruje da se to dešava mnogim ljudima. Takođe je dodala da misli da je u velikoj opasnosti.

Ona je odletela iz svoje kuće u Teksasu u Mejn, a zatim je dobila čudnu poruku na telefonu. Njen telefon je u blizini otkrio „nepoznati dodatak“, verovatno "AppleAirTag", uređaj za praćenje koji je razvila popularna kompanija za računare i telefone. Prvi put je obaveštena o uređaju u 8:45 dok je kupovala u teksaškom Valmartu.

Pojavila se opcija da „ukloni“ uređaj, rekla je da je joj je iskočio prozor „nije moguće da se poveže sa serverom“ svaki put kada je pokušala. Tada je videla da se na dnu njenog telefona nalazi obaveštenje koje je ohrabruje da kontaktira lokalnu policiju ako se oseća sigurno. KorisnicaTikTok-a je rekla da pronalaženje uređaja za praćenje možda neće biti moguće zbog nedostatka serijskog broja. Poruke nastavljaju da pristižu U 00:56 žena je rekla da je dobila još jedno obaveštenje da vlasnik uređaja može da vidi njegovu lokaciju.

@angel.edge95 Reply to @ashroberts48 you can download ‘AirGuard’ for these notifications! #staysafe #MyAncestryStory #airtag ♬ original sound - biker baddie ✨

 

Nakon ove poruke, dobila je drugu poruku „nepoznati dodatak“. Kasnije je otkrila da je uspela da podigne mapu sa crvenom tačkom, za koju je verovala da ukazuje svaki put kada neko fizički proveri lokaciju uređaja.  „Isključila sam sve usluge lokacije, i isključila sam svoje "Bluetooth usluge", i mislila sam da je to rešilo problem".

Kasnije je dobila još jedno slično „obaveštenje o nepoznatom dodatku“ nekoliko minuta pre nego što je podelila svoj video.

Drugi su potvrdili da su pronašli uređaje za praćenje ili dokaze o njima u svojim ličnim stvarima. Više žena je tvrdilo da su ga pronašle u svojim stvarima ili iza registarskih tablica automobila. „Ti si druga žena koja je danas objavila ovo“, rekao je jedan komentator.
 

Komentari (0)
Loading