Ispovest majke koja je zbog EPIDURALNE jedva preživela: "Bila sam MRTVA osam minuta"

M. G. Vesti 22.02.2022 22:25 0

Mlada majka Kloe Holbruk (22) iz Engleske jedva je preživela, nakon što je dobila retku reakciju na epiduralnu koja joj je zaustavila srce.

Ispovest majke koja je zbog EPIDURALNE jedva preživela: "Bila sam MRTVA osam minuta"

Shutterstock

Kloe je kolabirala i bila je mrtva osam minuta nakon što su lekari ubrizgali malu dozu leka u telo, priča ona za "Miror". Njen partner Ris (24) prestrašeno ju je gledao u nesvesnom stanju, a kako su mu rekli lekari, morali su hitno da je odvedu na carski rez da bi spasili dete.

Primljena je u bolnicu u 38. nedelji trudnoće, 14. decembra prošle godine. Sve je bilo u redu – sve dok nije pristala na epiduralnu. Kloe je u početku imala glavobolju, jer joj joj je krvni pritisak drastično pao, pre nego što je došlo do zastoja srca. Osoblje je izvršilo pet minuta kompresije grudnog koša, a potom su odradili i carski rez kako bi spasili život njenog dečaka - Huga. On se izvukao iz potencijalno tragične situacije, dok su njegovoj majci ubrizgavali adrenalin.

Prisećajući se kobnog trenutka, njen partner Ris je rekao: "Držao sam Kloe za ruke dok su joj davali epiduralnu. Između 10 ili 20 sekundi rekla je da ima glavobolju i položili smo je na krevet".

 

 

Ris je u panici posmatrao kako osoblje radi reanimaciju njegove žene pre nego što su odlučili da naprave carski rez kako bi spasili dete. Nakon što su napravili ovaj korak, lekari su odlučili da bi najidealnije rešenje bilo da mladu majku stave u indukovanu komu - na 10 sati. Sina je prvi put videla tek kad se probudila, a celokupne situacije se nije sećala.

Lekari su ovoj 22 -godišnja mami rekli da ovu reakciju na epiduralnu ima jedna od 10.000 žena.

- Žene moraju da znaju za veliki rizik koji može da se desi. Moraju da znaju ove podatke pre nego što krenu da se porode. Bilo bi dobro da mogu da se informišu kod svojih lekara - zaključuje ona.

Začudo, mama i beba su se potpuno oporavili. 

- Uopšte ne mogu da krivim zdravstveni sistem povodom mog slučaja. Zauvek ću da im budem zahvalna što su spasili moju bebu i mene. Ali propustila sam sve o čemu sam sanjala dok sam bila trudna. Nisam čula Hugov prvi plač, niti sam gledala kako Ris reže pupčanu vrpcu. Probudila sam se iz kome potpuno dezorijentisana i bez sećanja na porođaj, a sve zato što nisam imala pojma o riziku koji nosi epiduralna - rekla je Kloe.

Komentari (0)
Loading