BEBA JEDE kamenje: Mama tvrdi da je to dobro za njen IMUNITET, pratiocima se ovo NE DOPADA, a evo šta kaže NAUKA!

Vesti 26.02.2022 12:49 0

Jedna majka je dozvolila svojoj osmomesečnoj bebi da jede prljavštinu i pesak da bi „izgradila svoj imuni sistem“

BEBA JEDE kamenje: Mama tvrdi da je to dobro za njen IMUNITET, pratiocima se ovo NE DOPADA, a evo šta kaže NAUKA!

Printscreen/TikTok

Snimak na kome se vidi da dete sedi u pesku i gura ruke u usta, vrlo brzo je postao popularan na društvenoj mreži TikTok. Najveći broj roditelja, kada bi videli svoje dete kako stavlja kamenje ili prljavštinu u usta, instinktivno bi reagovao i zaustavio dete. Na kraju krajeva, to je puno klica i opasnih bakterija, zar ne? Prema rečima ove mame, ne bi trebalo da se toliko plašimo. Ona veruje da je ovo dobar način da bebi izgradimo imumitet.

https://www.tiktok.com/@alicellani/video/6960011710707092742?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id7041535631534065158

Alisa Bender je 22-godišnja mama iz Arizone, a na pomenutom snimku  koji je objavila, njen osmomesečni sin Fern kako žvaće razne stvari, uključujući kamen. Ona kaže da u savremenom svetu višemilionske kampanje žele da nas ubede da bebe treba da budu izložene što manjem broju klica. Umesto toga, ona kaže da sve dok bebe doje, imaju prirodni imunitet i zaštitu. Roditelji treba da ih više izlažu, a ne da ih skrivaju.

Ona je dodala i da je majčino mleko bolje od svakog leka i da je njeno dete u potpunosti zaštićeno.


- Majčino mleko je originalni lek. Daleko je superiornije od bilo kog leka koji je napravio čovek. Majčino mleko je živo i stalno se menja kako bi zadovoljilo trenutne potrebe naših beba -objasnila je ona. Ona je pojasnila i da je njena beba veoma zdrava. Kaže  i da odgaja dete da bude vegan i da ne treba stalno da ratujemo sa prirodom. Mi smo, ipak, i sami priroda - dodala je Alis.

Većina ljudi je burno reagovala.

-Ok je da dete ne držiš u sterilnim uslovima, ali ne razumem zašto jede kamenje -prokomentarisala je jedna žena.

Ako se sada pitate da li  bebe i mala deca treba da jedu prljavštinu evo odgovra stručnjaka,

 Odgovor je ne, iako nije probematično ako im dozvolite da se uprljaju. Ako je okruženje naše dece previše sterilno, veća je verovatnoća da će razviti alergije i upalne poremećaje. U isto vreme, biti izložen prirodnijem okruženju ne znači bukvalno jesti prljavštinu. Ovo može izložiti dete određenim klicama, bakterijama i da, parazitima, koje želite da izbegnete.  Mnogi veruju da treba da učine nešto da ojačaju imuni sistem svog deteta. Realnost je da ne želite jači imuni sistem sam po sebi, želite onaj koji ima regulian, noramaln, prirodan imuni odgovor. Prirodnije, manje sterilisano okruženje će to postići. Dakle, iako ne želite da vaše dete bukvalno jede prljavštinu, takođe ne bi trebalo da osećate potrebu da sve dezinfikujete.
 


 

Komentari (0)
Loading