Tanja tvrdi da joj je LJUBIMAC spasio život i upozorava druge: "Da nije bilo njega nikada nikada ne bih otkrila TUMOR":

Vesti 17.03.2022 12:55 0

Tanja je prvo primetila neobično ponašanje psa, a ubrzo joj je dijagnostikovan rak dojke

Tanja  tvrdi da joj je LJUBIMAC spasio život i upozorava druge: "Da nije bilo njega nikada nikada ne bih otkrila TUMOR":

Printscreen/Instagram

Tanja Hiberd (50) iz Sautemptona vratila se sa dvonedeljnog odmora sa Kipra, a njen pas je počeo neobično da se ponaša. Često joj je prislanjao glavu na grudi i udarao je šapom uvek po istom mestu.Ispostavilo se da se na tom mestu nalazila kancerogena kvržica, izveštava Daily Mail.

Tanji je ovo ponašanje bilo i više neobično, a ubrzo je i sama opipala kvržicu.

Čim je pronašla, posetila je svog lekara opšte prakse i dijagnostikovan joj je rak dojke. Trostruko negativan rak dojke (TNBC) je manje uobičajen tip raka dojke koji se ponekad opisuje kao brže rastući tip raka dojke. Prošla je kroz iscrpljujuću hemoterapiju, operaciju i radioterapiju, a kasnije je otkrila i da je njen haski, Safira rođena baš na dan kad je njen otac preminuo od kancera.

Tanja je dodala i da je neophodno da obratite pažnju na ponašanje svog ljubimca. Ako utvrdite da se neobično ponaša, to može da bude znaka da pokušava da vas upozori na nešto.

Takođe je pojasnila da je Safira inače usamljen pas i da u prethodnom periodu nije bila preterano brižna, sve dok se bolest nije pojavila. Ipak, Safira je nastavila da bude brižna tokom terapije i kada bi god primetila da je ona iscrpljena, sklupčala bi se sa njom ispod pokrivača.

Sada je izuzetno zaštitnički nastrojena.

- Ako je izvedem u šetnju, ona reži na ljude koji mi se previše približe - objasnila je Tanja.


 
Komentari (0)
Loading