Novinarka TRI godine nije išla na DEPILACIJU i ponosno pokazuje DLAKE: "Današnji standardi LEPOTE su apsurdni"

Vesti 07.09.2021 14:34 0

Tridesetogodišnja umetnica, novinarka i preduzetnica, Betani Burgojn je odlučila da prestane da se brije i depilira i počela je da pušta dlake po celom telu još 2018 godine.

Novinarka TRI godine nije išla na DEPILACIJU i ponosno pokazuje DLAKE: "Današnji standardi LEPOTE su apsurdni"

Profimedia

Tokom odrastanja i u mladosti ova umetnica je bila pod pritiskom da mora da uklanja neželjene dlake sa tela da bi se uklopila u ideal koje je današnje društvo nametnulo, ali u jednom trenutku je rešila da to preseče i prekine sve te radnje sa kojima se godinama opterećivala.

Sa 27 godina ona je počela da preispituje društvo i ideale koje su nametnute ženama, posebno kada je u pitanju uklanjanje dlaka.

Betani se zapitala da li ovo radi zbog sebe ili zbog toga što moderno društvo tako nameće. Dlačice na nogama i ispod pazuha je počela da pušta i tada je, ističe, shvatila koliko je njihovo uklanjanje apsurdno.

Tada je krenula u puštanje svojih dlaka sa kojima se danas ponosi. Prestala je i da obraća pažnju šta drugi misle o njoj i o njenoj odluci, pa je početkom 2020. godine prestala da uklanja i dlačice sa brade, zulufa i nausnica.

Novinarka TRI godine nije išla na DEPILACIJU i ponosno pokazuje DLAKE:

Profimedia

 

Pojedinici Betani nazivaju muškarcem i sugerišu joj da bi trebalo da se obrije, ali ona ne obraća pažnju na takve komentare i sada neguje bradu od tri centimetra.

Kada je napunila 29 godina, Betani je otkrila da ima sindom policističnih jajnika, hormonski poremećaj koji pogađa bar jednu od 10 žena širom sveta.

Ovo stanje može prouzrokovati pojačanu maljavost, ali umesto da uklanja dlačice, Betni je odlučila da svoju priču podeli na internetu, pa je na društvenoj mreži Instagram napravila profil na kom ostalim ženama pokazuje da je u redu biti dlakav.

Ona savetuje žene da se usredsrede na osećaj sigurnosti, a da su sigurnost i lepota u sopstvenom telu. Kako kaže, žene obasipa komplimentima i tvrdi da će jednom i same poverovati u njih.

Novinarka TRI godine nije išla na DEPILACIJU i ponosno pokazuje DLAKE:

Profimedia

 

- Nekoliko godina sam posvetila pažnju preispitivanju i oslobađanju od onoga što su me učili da bi žensko telo trebalo da bude - rekla je ona i dodala da joj je to pomoglo da prepozna apsurdnost standarda lepote i omogućilo da preuzme kontrolu nad time kako se oseća u sopstvenoj koži.

- Sada vidim da mogu da budem osoba kakva želim da budem. Za mene je to žena sa dlačicama na telu - izričita je ova devojka.

- Zbog toksičnih standarda lepote koje današnje društvo nameće, mnoge žene troše svoje vreme i novac na uklanjanje dlačica. Želim da one prepoznaju da te resurse mogu da ulože u daleko važnije stvari u životu - napominje Betani, prenosi "Daily Mail"

Komentari (0)
Loading