Migrant dobio na LUTRIJI: Zbog ovog PROBLEMA država mu neće isplatiti NOVAC

K.Ć. Vesti 17.04.2022 11:30 1

Jedan mladi 28-godišnji migrant iz Alžira u supermarketu belgijskog grada Zebriža kupio dobitnu greb-greb karticu i osvojio džekpot od 250.000 evra, ali ne može da podigne novac jer se nalazi ilegalno u toj zemlji

Migrant dobio na LUTRIJI: Zbog ovog PROBLEMA država mu neće isplatiti NOVAC

Shutterstock

Aleksandar Verstraete, mladićev advokat rekao je agenciji AFP da njegov klijent očajnički radi na tome da belgijskim vlastima dokaže svoj identitet.

- Moj klijent je u ilegalnoj situaciji, nema papire i bankovni račun - rekao je Verstrete. - Tražimo one dokumente koji mogu da dokažu njegov identitet, moraće da kontaktira svoju porodicu u Alžiru - dodao je.

Javno tužilaštvo u Brižu otvorilo je istragu kako bi pronašlo srećnog dobitnika. Vlasti su uzele dobitni listić nakon što su trojica čovekovih prijatelja — koji su takođe iz Alžira — pokušali da podignu novac prenosi euronews

Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

- Dao sam listić svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene - otkrio je migrant.

Muškarci su nakratko zadržani u policijskom pritvoru prošle nedelje zbog sumnje za krađu, ali su sada pušteni.

Prema advkokatu Verstreteu, ovaj čovek ne namerava da podnese zahtev za azil u Belgiji i dobio je uveravanja da neće biti deportovan dok ne dobije nagradu na lutriji.

Pobednici lutijr obično mogu dobiti isplatu od lokalnih prodavaca, ali za nagrade veće od 100.000 evra pobednik mora da ide u sedište lutrije u Briselu.

- Pobednik se nije pojavio kod nas, nismo ga videli, što za sada blokira proceduru za dodelu nagrade - rekao je portparol nacionalne lutrije Joke Vermoer.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Nena
09.08.2022 10:35

Budalaština! Ne može da podigne novac jer nema papire, a kad su mu prodali srećku nisu tražili papire. Kad treba nekome uzeti pare, onda se dokumenta ne traže, a kad mu treba dati novac, onda su dokumenta važna. Država je stvarno mafija.