Ovo je NAJSTARIJA sportistkinja na SVETU: Uz pomoć ovih NAVIKA doživela je 106 godina!

Vesti 31.05.2022 18:10 0

Zaista je bila pravo čudo

Ovo je NAJSTARIJA sportistkinja na SVETU: Uz pomoć ovih NAVIKA doživela je 106 godina!

Printscreen/Youtube

U današnje vreme veliko je postignuče dostignuti 100 godina, a kada se pređu te godine, takvi ljudi se zaista smatraju za čudom. 

Ajda Kiling iz Njujorka žena je koja se bavila sportom sve do svoje smrti 2021. godine kada je imala 106. godina!

Kada je imala 100 godina oduševila je ceo svet kada je istrčala 100 metara na traci "Penn Relays" za samo jedan minut i 17 sekundi.

Ova vitalna bakica je savete o svojoj dugovečnosti rado sa svima delila. Pa je tako rekla da je hrana možda čak i najbitniji faktor u celoj priči.

Jela je sve vrste voća i povrća, veoma male količine mesa i hranu bez konzervanska i dodatnih šećera. 

Istina je da je sa trčanjem krenula tek kasnijih godina, kada je zbog gubitka muža i dva sina upala u veliku depresiju. Od porodice joj je ostala samo ćerka koja se svim silama trudila da je otrgne od toge, te joj je tada na pamet palo trčanje.

- Majka je u početku mislila da sam je povela samo kao podršku pa je bila iznenađena kada sam se u njenog kući pojavila sa  kući pojavila sa patikama. Rekla sam joj da samo prati sve ostale i nisam imala pojma kakav će biti njen uspeh. Ali nije mi ni palo na pamet da neće uspeti završiti trčanje, budući da je uvek bila izuzetno aktivna - rekla je Šeli.

Ovo je NAJSTARIJA sportistkinja na SVETU: Uz pomoć ovih NAVIKA doživela je 106 godina!

Printscreen/Youtube

 

Tada se desila ta ljubav u sport i samo trčanje, te je poručila svima kako nikada nije kasno jer je ona počela u svojoj 67 godini.

Osećala se fizički i emocionalno lakše kada je trčala i od tada je redovno učestvovala u raznim fizičkim aktivnostima.

Ajda je trčala i rušila sve rekorde u trkama od 95 do 99 i od 100 do 104 godine. 2017 slomila je butnu kost i podvrgnula se operaciji pa zatim i rehabilitaciji. Nakon što se bila potpuno oporavila, odlučila je trčati i voditi zdrav život sve do svoje smrti.

Ova žena je zaista motivacija za sve starije ljude, pa i za mlade. Poruka je jedna, da nikada nije kasno uraditi nešto pozitivno i dobro za sebe.

VIDEO 

 

Komentari (0)
Loading