Još od malena je znala da NIJE i da nikada neće biti kao sve ostale žene, a onda se ZALJUBILA: "On je mislio da sam ja savršena i zbog toga nisam smela da mu otkrijem moju TAJNU"

Vesti 28.09.2021 21:57 0

Iako je u njegovima očima ona bila oličenje savršene žene - Makere je znala da ima jednu ozbiljnu manu

žena

Shutterstock

Iako je Makere Kodel (35) volela svog verenika, prosto nije znala kako da mu odgovori na predlog da započnu zajednički život.

Kodel je znala da kuva, nije se plašila da sama zameni slijalicu, čak je i sama kosila travu. Međutim, celog života je imala jednu tajnu koju nikome nije htela da otkrije, piše news.com.au.

Ispostavilo se da je Makere oduvek imala kompleks niže vrednosti jer ne zna da čita kako treba, zapravo, jer boluje od disleksije.

- Otkrila sam to kada sam išla u vrtić. Sva ostala deca normalno su napredovala, a ja ne. Nisam mogla da čitam slova kako treba i slabo sam ih pamtila. U sedmoj godini vidno sam zaostajala sa pisanjem i čitanjem - kaže Makere za emisiju "SBS Documentary".

Kada je naišla na svog sadašnjeg ppartnera, kako ona kaže, on je verovao da je ona savršena - a zbog toga, nikako nije mogla sebe da natera da mu prizna da i dan danas ima problema sa čitanjem.

- Kada sam mu saopštila šta sam krila od njega dve godine, bio je ljut. Ne zbog toga što patim od disleksije, već što sam tako nešto krila. Bio je jako razočaran. Ćutao je, nem da učini bilo šta. Mene je, pak, njegova reakcija doživotno kupila - kaže australijanka.

Ispostavilo se da se njen partner brzo odljutio i bez oklevanja joj rekoa da je i dalje voli i da će joj uvek biti podrška.

- Nisam očekivala takvu podršku. Mislila sam da će me možda ismevati, kritikovati što se nisam trudila u životu da se izvučem iz tog problema, a jesam. Dala sam sve od sebe - kaže Makere kojoj je zvanično otkrivena disleksija tek u 18. godini.

Ona kaže da majka nije mogla da zaključi da li je disleksija ili ne jer se u govoru sjajno izražavala i bila je oduvek inteligentna.

- Mislila je samo da mi treba više vremena da savladam čitanje i pisanje. Na kraju sam dobila braću i sestru, pa nije imala više vremena za mene. A ja sam se mučila u školi. Mnogi su mi se rugali. Na sreću, sada imam podršku u kući - kaže Makere.

Komentari (0)
Loading