Tukao ženu pred svima i niko nije smeo da ga ZAUSTAVI: Jeziv snimak prikazuje brutalno nasilje nad ženama

K.Ć. Vesti 17.08.2022 13:20 3

Muškarac iz Turkmenistana je nasrnuo na svoju ženu kada ju je zatekao u kozmetičkom salonu. Kozmetički tretmani su potpuno zabranjeni u ovoj konzervativnoj zemlji

Tukao ženu pred svima i niko nije smeo da ga ZAUSTAVI: Jeziv snimak prikazuje brutalno nasilje nad ženama

Printscreen/Twitter

Ograničavanje prava žena u Turkmenistanu

U martu je vlast u Turkmenistanu preuzeo Serdar Berdimuhamedov. Po mišljenju mnogih, rezultati poslednjih predsedničkih izbora su možda bili namešteni. 

Prava žena u Turkmenistanu su se dramatično pogoršala, a organizacije za ljudska prava beleže alarmantne incidente. Totalitarni predsednik zabranio je, između ostalog, „neprirodni” izgled žene. Svaka žena će biti kažnjena zbog kozmetičkih tretmana. Kazne za žene koje posećuju kozmetičke salone mogu biti izrečene njihovim muževima ili očevima, a mogu iznositi čak i nekoliko mesečnih plata.

Kako piše Dejli mejl, policija je od aprila uhapsila stotine žena na ulicama zbog nošenja veštačkih noktiju i trepavica. Zabrana se odnosi i na žene koje su bile podvrgnute tretmanima estetske medicine.

Muškarac je napao svoju suprugu nakon što ju je zatekao u kozmetičkom salonu

Zabrana bi mogla da se završi tragično za žene za koje zakon ne znači samo ograničavanje slobode odlučivanja o svom telu. Na mreži je stavljen snimak iz Turkmenistana na kojem se vidi kako muškarac tuče svoju ženu zbog kozmetičkih usluga. Kozmetičari se kriju od izvođenja takvih tretmana - zbog toga rizikuju da budu zatvoreni.

Muškarac je udarao pesnicama i šutirao nogama svoju ženu kada ju je zatekao u kozmetičkom salonu. Sve se odigralo pred očima drugih ljudi koji nisu zaustavili napad iz straha za svoje živote. Snimak je kružio internetom i postao povod da se pozabavimo temom ženskih prava u totalitarnoj zemlji.


Osim što je zabranjena nega tela i tretmani kao što su farbanje kose, nadogradnja trepavica, manikir i estetska medicina, žene se optužuju za mnogo više. Jak naglasak je stavljen na ograničavanje njihovih seksualnih sloboda i njihovu zaštitu od „razuzdanosti“. Naređeno im je da nose tradicionalnu odeću i zabranjeno im je da se voze na prednjem sedištu automobila.

BONUS VIDEO

Komentari (3)
Loading
draff
17.08.2022 14:45

Samo udri bajo.

Sanja
17.08.2022 16:21

Ispravite naslov. Nije ženu zatekao u kozmetičkom, već u frizerskom salonu. "Парикмахер" je frizer.

dragance
17.08.2022 17:24

Strašno! Jadna žena.