Večera, PRENOĆIŠTE i poklon od 500 EVRA? Sve više devojaka pristaje na ovu PONUDU, a evo šta im se traži zauzvrat

Vesti 29.10.2022 11:17 1

Fenomen šugardejtinga je godinama popularan u Americi, a čini se da je ovaj trend zahvatio i evropsko područje

Večera, PRENOĆIŠTE  i poklon od 500 EVRA? Sve više devojaka pristaje na ovu PONUDU, a evo šta im se traži zauzvrat

Shutterstock

Sigurno ste više puta čuli za izraze: šugardejting, šugar dedi i šugar bejbi, ali možda vam još uvek nisu u potpunosti jasne realcije između navedenih pojmova i šta fenomen zaista znači u stvarnosti.

Iako je ova vrsta veze sa povlasticama već godinama, pa čak i decenijama prisutna i normalizovana u SAD, u Evropi popularnost stiče nekoliko poslednjih godina. Tome naravno, doprinosi i postojanje mnoštva internet stranica za upoznavanje, koje su upravo verzirane za šugardejting.

Program Radija 4 koji se zove „Sugar Daddy, Sugar Baby“ je pokrenuo trend gde mlade dame uz pomoć Interneta mogu da nađu bogate muškarce koji će im dati novac, poklone i egzotična putovanja u zamenu za vezu.

Prema sajtu Seekingarrangement.com, porast života u 2012. godini je privukao studentkinje da se priključe ovom servisu, a pre sedam godina imao je više od 4.5 miliona korisnika u 139 zemalja.

Suština je postojanje interesa kod obe strane i mogućnost da se taj interes i ostvari. Naime, ovakve aplikacije omogućavaju devojkama da pronađu ktitore ili sponzore koji će im obezbediti lagodan život, luksuznu odeću, ali i skupo školovanje... S druge strane bogatim muškarcima olakšano je upoznavanje i zabavljanje sa mladim i atraktivnim damama.

Ti muškarci su raznih profesija, od fudbalera do menađžera bendova. Oni plaćaju do 4.000 funti mesečno za vezu.

- Ne morate ništa da radite osim da izgledate lepo i budete razmažene. Volim slobodu da ne moram da radim. Svi znaju da se time bavim. Moj tata ne želi da priča o tome, ali moja mama misli da je to super - rekla je Samanta.

Iako akteri tvrde da je naglasak na druženju i bliskosti i produbljivanju odnosa, a ne samo na intimi, mnoge korisnice pomenutih aplikacija će se složiti da one u suštini podržavaju prostituciju i da se u najvećem broju slučajeva odnos svede na isto- "seks za novac".

Plaćanje po susretu, mesečni džeparac ili darovi - osnovni su segment svakog ovakvog odnosa.

Prema statistici samo u SAD-u ima više od tri miliona šugar bejbi studenata, a preko 20 miliona članova širom sveta. 

Na "Twitter" mreži se već uveliko priča o ovoj vrsti odnosa:

- Drug ( Danac 45g) mi juče priča, da ima dejt sa jednom devojkom (24) večeras. Našli se na nekoj dejt aplikaciji, već dogovoreno sve. Večera, piće, prenoćište, poklon od 500 evra u kešu itd.. Nije prostitucija nego šugardejting. Kažem ja njemu 200 evra su ti eskort dame, da biraš po nacionalnosti i izgledu, po tvojoj volji. Kaže on, a neću ja da budem sa prostitutkama - napisao je jedan korisnik ove mreže.

 

Večera, PRENOĆIŠTE  i poklon od 500 EVRA? Sve više devojaka pristaje na ovu PONUDU, a evo šta im se traži zauzvrat

Printscreen/Twitter

 

Mnogi će se verovatno zapitati zašto se već dobro poznate stvari i ovakvi "poslovi" pakuju i ukrasnu kesu, kad se već sve svodi na isto?

S druge strane verovatno ćete uočiti da ovde ne postoji klasična struktura, koja nam je poznata kada je reč o prostituciji, pa izostaje podvođenje i veći broj klijenata koje devojke opslužuju. Ipak, suština je ista. Devojke nude telo za skupe darove i luksuzniji, lagodniji život. Muškarci plaćaju atraktivne devojke i tretiraju ih upravo tako, kao proizvod koji su platili i koji im duguje usluge.

Sličan oblik pokušaja trgovine imali smo priliku da vidimo skoro i kod nas, u Srbiji. Naime, na internetu se pojavio oglas za stan  u Beogradu koji na prvu loptu deluje kao ostvarenje snova. Međutim reč je o tome da vlasnik izdaje stan 12 meseci besplatno, ali zahteva povremeno "druženje" svaki put kada dođe iz Švajcarske. Najveći broj devojka osudio je ovaj način oglašavanja.

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Anonnicat
29.10.2022 17:41

Ma jes da.... To da je tako stvarno, bilo bi dostupno svuda. Ja licno nikada u svom zivotu nisam naletela na takav sajt za upoznavanje. Zna se na sta se ovde misli ..elitna prostitucija itd itd...