Njegovo objašnjenje je zaprepastilo lekare: Deka (79) se pojavio u Hitnoj pomoći sa staklenom FLAŠOM na ovom mestu

K.Ć. Vesti 05.12.2022 09:48 0

Lekari koji rade u hitnim odeljenjima bolnice su verovatno sve videli i više puta su uklanjali strana tela iz različitih otvora ljudskog tela

Njegovo objašnjenje je zaprepastilo lekare: Deka (79) se pojavio u Hitnoj pomoći sa staklenom FLAŠOM na ovom mestu

Shutterstock

Ovog puta, međutim, bili su veoma iznenađeni kada je pomoć zatražio 79-godišnji muškarac iz Venecuele, koji se pojavio sa flašom koja mu je virila iz anusa. Čoveku je bila potrebna hitna operacija.

Kako prenose lokalni mediji, 79-godišnjak, čiji identitet iz očiglednih razloga nije objavljen, obavestio je lekare da su mu flašu lopovi gurnuli u anus. Kako je objasnio, trojica muškaraca upala su u njegov dom u Palo Negru u centralnoj Venecueli. Kada su lopovi shvatili da nema dragocenosti, razbesneli su se.

Pacijent je primljen u bolnicu La Ovallera sa jakim bolovima, a rendgenski snimci ubrzo nakon prijema su pokazali da je predmet ušao od grla do dna. Nakon dijagnoze, pacijent je prebačen u Centralnu bolnicu Marakaj, bolje pripremljen za ovako teške slučajeve. Nije poznato da li će biti pokrenuta policijska istraga.

Imao je flašu u anusu. Bio je na operacionom stolu

Pacijent star 79 godina morao je hitno da bude stavljen na operacioni sto, ali lekari nisu otkrili detalje. Boca je verovatno previše ušla u anus. U nekim slučajevima, strana tela zaglavljena u rektumu su dovoljno blizu anusa da bi se ručno uklonila. Ne uvek. U ovom delu digestivnog sistema dolazi do jakog usisavanja između predmeta i zidova rektuma. Lekari ponekad moraju da uspavaju pacijenta kako bi ubacili cev između predmeta i zida rektuma i pokušali da ga izvuku. Da su lekari pokušali da uklone strano telo bez ovog koraka, negativni pritisak bi mogao da ošteti delove digestivnog sistema.

Ako je predmet suviše duboko ušao, takav postupak može biti previše opasan. U ovom slučaju, lekari su bili primorani da izvrše punu operaciju i izvade predmet.

Komentari (0)
Loading