Pitali smo žene da li im je OK da imaju odnse tokom menstruacije: Miličin odgovor je TRIJUMFOVAO i ništa nam tu nije GADNO

Vesti 12.02.2023 21:10 1

Seks tokom "onih dana" ne mora da bude tabu tema. Svakako da neko preferira a neko ne i to je ok

Pitali smo žene da li im je OK da imaju odnse tokom menstruacije: Miličin odgovor je TRIJUMFOVAO i ništa nam tu nije GADNO

Shutterstock

 

Možda smo prevazišli vremena u kojima su se krvave posteljine iznosile na balkon i ponosno pokazivale rođacima, ali priča o nevinosti i broju partnera u kontekstu sumnje i dalje implicira da žene lažu.

Šta mislite, da li je veći "tabu" da li žene imaju odnose tokom "onih dana" ili sa koliko su muškaraca spavale? Da li muškarci izbegavaju odnose kada žena "krvari"? Evo, malopre smo čule komentar koleginice: „Tad sam najviše napaljena, a iznenađujuće je kako se muškarcima ne gadi“.

Društvu koje još uvek nije prihvatilo da priča otvoreno o intimnim odnosima, pa se ni ne dovodi u pitanje da iskomunicira da li žene imaju odnose tokom menstrualnih dana. Zašto? Verovatno jer žene u njegovim očima mogu da postanu "gadne", kao da to nije sasvim prirodna stvar.

- Ja ne preferiram. Nije mi do toga tih dana. Boli me stomak i nije mi ni do čega - rekla je Jelena.

Bilo je i onih koje iz praktičnih razloga izbegavaju takve odnose.

Seks u menstruaciji je potpuno siguran, iako ponekad može biti neuredan. Međutim, kao i sve ostalo što uključuje vaš ciklus, morate se pripremiti. Uvek je dobra ideja da kažete svom partneru o vašoj situaciji da biste izbegli nepripremljenost.

- Ne preferiram zato što proklizava i haos se napravi. Sve okolo postane krvavo - našalila se Vesna.

- Pošto sam u dugoj vezi, u nekom trenutku je i ta tema došla na red. Jednostavno je prestalo da nam se gadi bilo šta što je naše i nekako se opustim, sigurna sam da ne mogu da ostanem u drugom stanju - objašnjava Slađana.

- Nekada sam bas imala predrasuda kad je taj tip odnosa u pitanju. Ali sada sam veoma opuštena, mislim da ako te ta osoba zaista voli i poštuje, da mu “ti” dani neće predstavljati problem. Naravno ne prva dva dana…- Podelila je sa nama Milica.

Bilo je i onih kojima je ovaj period omiljeni za vrele akcije.

- Ja uglavnom preferiram tada. Javi mi se jaka želja. Nekako se osećam plodno i ušuškano. Osećam da delim svoju esenciju sa nekim koga volim. I to me jako ispunjava.

Komentari (1)
Loading
Zoja
13.02.2023 11:20

Jednostavno bljak