Majka je pronašla šestogodišnjeg sina MRTVOG u kupatilu: Ubila ga je NAJOBIČNIJA bakterija koju svi imamo na površini kože

Vesti 22.02.2023 10:28 0

Majka je pronašla svog šestogodišnjeg sina mrtvog na podu kupatila nakon što je oboleo od streptokoke A, pokazala je obdukcija

Majka je pronašla šestogodišnjeg sina MRTVOG u kupatilu: Ubila ga je NAJOBIČNIJA bakterija koju svi imamo na površini kože

Shutterstock

Dečaka Brodija Lija Morgana (6), pronašla je njegova majka Džejmi Li nešto posle 7.30 ujutru u porodičnoj kući. Džejmi Li je nakon suočenja sa sinovljevom smrću ostala emotivno skrhana.

Obdukcija koju je izvršio dr Endrju Bamber dokazala je da je uzrok smrti streptokokna sepsa grupe A.

Najmanje 40 dece umrlo je tokom najnovije epidemije streptokoka A u Velikoj Britaniji.

Mrtvozornik Caroline Saunders odložila je saslušanje do datuma koji treba da bude zakazan.

Kada je majka zatekla na podu dete koje ne diše, pozvala je Hitnu pomoć, ali njenom sinu nije bilo spasa.

Na saslušanju je rečeno da medicinari nisu pronašli nikakve sumnjive okolnosti u vezi sa njegovom smrću u novembru prošle godine.

U odavanju počasti nakon njegove smrti, Brodijeva porodica je rekla:

- Brodi je bio veoma otvoren. Apsolutno je voleo da izlazi da se igra sa svojim prijateljima i radovao se odlasku u školu da vidi svoje prijatelje. Nije bilo nikakvih naznaka da je bolestan, zato ga nisam vodila lekaru.

Brodi je bio veseo dečak. Živeo je sa svojom mamom Džejmi Li koja ga je odgajala i učila da bude vaspitan dečak, nikada ga ne ostavljajući i podržavajući ga na svakom koraku, bili su kao najbolji prijatelji.

- Iako je statistički broj o streptokoki A koje vidimo svake nedelje značajno opao od vrhunca ove bolesti u decembru, bakterije koje izazivaju infekciju i dalje kruže na visokom nivou - rekao Deren Redi, direktor departmana u Zdravstvenoj agenciji Ujedinjenog Kraljevstva. On apeluje da se ljudi odmah jave lekaru sa simptomima uključujući groznicu, bol u grlu, otežano gutanje i osip.

- Ove godine vidimo više slučajeva streptokoka A nego obično - rekao je izvršni potpredsednik UKHSA Kolin Braun.

Bakterije obično izazivaju blagu infekciju koja dovodi do upale grla ili šarlaha i može se lako lečiti antibioticima. U veoma retkim slučajevima, ove bakterije mogu ući u krvotok i izazvati ozbiljno stanje koje se zove invazivni streptokok grupe A (iGAS).

Simptomi streptokoke grupe A:
  • groznica (visoka temperatura preko 38°C)
  • angina ili tonzilitis
  • jak bol u mišićima
  • Lokalizovana osetljivost mišića
  • Crvenilo na mestu rane

- To još uvek nije uobičajeno. Međutim, važno je da roditelji budu svesni simptoma i što pre potraže medicinsku pomoć kako bi njihovo dete bilo izlečeno i sprečili da se infekcija pogorša. Obavezno razgovarajte sa zdravstvenim radnikom. ako vaše dete pokazuje znake pogoršanja nakon napada šarlahne groznice, upale grla ili respiratorne infekcije - rekao je Kolin Braun.

 

Komentari (0)
Loading