Svetlana je BLAM VEKA doživela na svadbi u Priboju: Svatovski "čajo" je naglas pročitao koliko je novca stavila u KOVERTU, cela sala se smejala

Vesti 17.04.2023 20:30 0

Svetlana će ovo venčanje pamtiti kao blam veka, a mi smo uvereni da nikome ne bi bio prijatno

Svetlana je BLAM VEKA doživela na svadbi u Priboju: Svatovski "čajo" je naglas pročitao koliko je novca stavila u KOVERTU, cela sala se smejala

Shutterstock

 

Svako od nas je verovatno bar jednom u životu doživeo neprijatnu situaciju koja bi rado zaboravili. Za Svetlanu, to se desilo na jednoj svadbi u Priboju pre nekoliko godina. Naime, dok je davana koverta mladencima, stvari su se počele odvijati na način koji je njoj bilo izuzetno neprijatno.

Naime, tamošnji običaj je bio da "čajo" čekićem udari u sto i pročita imena gostiju koji su dali novac. Međutim, Svetlana nije mogla ni da zamisli da će biti prozvana na taj način. Ona je dala 50 evra, što je u to vreme bila prilično velika suma, ali čajo je to proglasio malim prilogom, rečima:

- A od prve rođake samo 50 evra. Ovde smo očekivali više - prisetila se Svetlana.

- U tom momentu su se svi okrenuli i pogledali u mene, počeli su da se smeju. 50 evra nije tako mala cifra, ali ljudi u tom kraju znaju za takve običaje. Da je uloga tog "čaje" da proziva ko je koliko dao. Ja taj običaj nisam videla ranije. I bilo mi je užasno neprijatno.

Ipak, nije bilo načina da bi mogla nešto učiniti kako bi izbegla ovaj neugodan incident. U takvim situacijama, najbolje što možemo uraditi je da se pravimo da se ništa nije dogodilo i nastavimo sa normalnim tokom događaja.

Uprkos ovom iskustvu, Svetlana nije uspela da se odupre osećanju stida.

U životu se dešavaju neugodne situacije i ne možemo uvek kontrolisati ono što će se dogoditi. Međutim, važno je da znamo kako da se nosimo sa ovim situacijama i da ne dozvolimo da nas navedu na pogrešan put. Kako bi uspeli u ovome, potrebno je da budemo samopouzdani i da imamo pozitivan stav prema sebi i svom životu. Samo tako ćemo moći da prevaziđemo sve izazove koji nam se postave na putu.

Na svadbama je običaja baš mnogo. Ali ovo bi svakome bio jedan od neprijatnijih.

Komentari (0)
Loading