Manekenka OSLEPELA preko noći: Doktori joj dali lekove protiv bolova za mučne glavobolje, nazvali je "kraljicom drame"!

Vesti 19.04.2023 13:15 0

Jedna 32-godišnja manekenka ispričala je kako je ostala slepa nakon što lekari nisu utvrdili na vreme da joj se smanjuje vid.

Manekenka OSLEPELA preko noći: Doktori joj dali lekove protiv bolova za mučne glavobolje, nazvali je "kraljicom drame"!

Printscreen/Instagram

Hazal Bejbasin tvrdi da se nepravedno osećala kao "kraljica drame" i da joj je rečeno da ima "nisku toleranciju na bol" kada se požalila na mučne glavobolje lekaru preko telefona. 

 

 

Nekoliko dana kasnije otišla je u hitnu pomoć, gde je snimak pokazao da je njen mozak „apsolutno u redu." Nakon toga je poslata kući. Nekoliko minuta po dolasku kući srušila se na sofu i našli su je mama i brat, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.

Ubrzo je primljena u bolnicu "Northvick Park" u Londonu, gde joj je dijagnostikovana intrakranijalna hipertenzija - povećanje pritiska oko mozga.

 

 

Potpuno je izgubila vid dve nedelje nakon što je stigla u bolnicu.

Kad je prebačena u drugu bolnicu, lekari su uspeli da joj vrate deo vida, ali je registrovana kao slepa. Hazel tvrdi da su lekari koji su joj spasli deo vida rekli da se njeno slepilo može sprečiti da su je ranije videli.

 

 

Sada nakon što su prošle četiri godine, detaljno je ispričala svoje teško iskustvo na društvenim mrežama. Glavobolje su se javile u januaru 2019. Trajale su intenzivno tri meseca. 

Jedva je mogla da hoda od bolova, njen život se promenio iz korena. 

U svojim videima ispričala da je njen vid bukvalno nestao preko noći.

"Moja porodica je sedela u sobi sa mnom i zamolila sam ih da upale svetla i rekli su da su upaljena." izjavila je.

"Tada sam dobila ovaj stvarno gadan osećaj i pomislila da nije samo mutno, sada je mračno. U tom trenutku je postalo potpuno crno, tako da nisam mogla ništa da vidim."

 

 

Na insistiranje njenog brata prebačena u bolnicu "Charing Cross" gde su lekari odmah ustanovili šta se dešava, jer su već viđali takve stvari.

Lekari su izvršili lumbalnu punkciju - gde je tanka igla ubačena između kostiju u donjem delu kičme - i Hazal je videla tri trenutna bljeska svetlosti. 

To se ponavljalo svaki drugi dan i nakon desetak dana vratio se deo vida. Hazal je tada odvedena na neurohirurgiju. Probudila se na intenzivnoj nezi kada je saznala da je ovaj stepen vida sve što lekari mogu da učine. Sada je registrovana kao slepa.

 

 

Tvrdi da su joj specijalisti rekli da se njeno stanje moglo sprečiti od početka da su je lekari shvatili ozbiljno. „Rekli su da je šteta što nisam stigla ranije jer su mogli da mi sačuvaju više vida“, rekla je ona.

Nakon operacije, provela je nedelju dana na jedinici intenzivne nege. Tri meseca je provela na svakodnevnoj fizioterapiji i treninzima kako bi se prilagodila svom stanju.

 

 

Danas je Hazal registrovana kao slepa osoba, ali je nastavila da živi sa svojim hendikepom i prilagodila se novim životnim okolnostima. 


 

Komentari (0)
Loading