Redovno deli FOTOGRAFIJE na kojima doji bebu: Dobija odvratne komentare, mnogi misle da tako traži pažnju

Vesti 20.04.2023 11:40 0

Mlada majka često deli fotografije na kojima se vidi da doji svoju dvogodišnju ćerku, ali mnogi njeni pratioci misle da traži neprikladnu pažnju

Redovno deli FOTOGRAFIJE na kojima doji bebu: Dobija odvratne komentare, mnogi misle da tako traži pažnju

Printscreen/TikTok

Šanija O Nil (18), iz Blekpula, zatrudnela je sa 16 godina sa svojom ćerkom Izabelom, a nakon porođaja počela je da objavljuje na TikTok-u sve o dojenju.

Studentkinja inače hrani Izabelu kad god joj treba - bilo da je to u supermarketu, autobusu, restoranu ili prodavnici - i ne oseća potrebu da se pokrije ćebetom.

Ali njene slike i video snimci doveli su do okrutne reakcije na društvenim mrežama, pri čemu su komentatori rekli da im slike izazivaju nelagodu, a muškarci koji daju odvratne seksualne komentare.


Ona objašnjava: „Naučila sam da odbacim komentare, njihova mišljenja su nebitna. Ne biste rekli ženi koja se hrani flašicom da pokrije flašicu. „Ne razumem zašto ljudi misle da ja tražim seksualnu pažnju i dajem seksualne komentare, ja samo radim nešto tako prirodno što se smatralo normalnim pre 60 godina.

Ona objašnjava: „Kada sam zatrudnela, bila sam uplašena, nisam znala šta da radim jer je bilo veoma neočekivano jer sam ostala trudna na pilulama. Nikada nisam planirala da dojim, ali kada sam to uradila, to me je potpuno promenilo. „Uvek sam razmišljala o tome kako ću to da uradim u javnosti, ali što sam više odlazila kod babice i posle razgovora sa mamom, shvatila sam da želim to da uradim i tako mi je drago što sam to uradila.



"Stvorile smo neverovatnu vezu, kada se rodila nisam osećala povezanost jer sam imala četvorodnevni porođaj i toliko me je sve bolelo. Nisam želela da je držim na početku, ali kada se uhvatila za mene to je bio tako drugačiji osećaj.

„Oni takođe kažu da dojenje smanjuje postporođajnu depresiju za 50 odsto. Šaniji je u početku bilo teško nakon porođaja jer niko od njenih prijatelja nije imao bebu. Ali ona kaže da se sada "prilagodila majčinstvu" i pronašla zajednicu majki - čak i ako to znači da trpi zagovornike koji kritikuju njen stil roditeljstva. „Jednom sam bila u javnosti i hranila sam Izabelu i neko mi je prišao i rekao mi da koristim ćebe i da se pokrijem jer ne žele da njihovo dete vidi šta radim“, kaže ona.

„Moja beba dolazi ispred drugih, tako da ne dozvoljavam da to utiče na mene. Pokrila sam se na početku jer sam se osećala nelagodno i bilo mi je teško sa ćebetom jer sam morala da proveravam svake dve sekunde ispod njega, tako da ga ne koristim uopšte i mnogo je lakše."

Ona dodaje: „Biti mlada mama je izazovno i teže nego što sam mislila, tako da starije  žene misle da mogu da govore o mom detetu jer sam tako mlada. „Naučila sam da odbacim komentare, njihova mišljenja su nebitna. Ne biste rekli ženi koja se hrani flašicom da pokrije flašicu.“


Najnepoželjniji komentari na mreži dolaze od jezivih muškaraca koji je optužuju za video snimke koji „traže pažnju“ i daju odvratne seksualne komentare. „Ne mogu da verujem, dojke su za hranjenje beba. To je prirodna stvar“, zaključije Šanija.

BONUS VIDEO



 
Komentari (0)
Loading