Pronašli smo deku iz Zemuna čiji je oglas rasplakao Srbiju: "Sve sam ovo uradio zbog pokojne supruge"

Vesti 17.05.2023 14:35 1

Oglas deke P.N. iz Zemuna sve nas je rasplakao, a evo šta je epilog njegove molbe

Pronašli smo deku iz Zemuna čiji je oglas rasplakao Srbiju: "Sve sam ovo uradio zbog pokojne supruge"

Privatna arhiva

- Mica traži dom, ima tri godine i sterilisana je, odrasla je u stanu. Moramo da se rastanemo jer nemamo nikoga, samo ja 90 godina i moja Mica. Ja moram u dom za stara lica. Mica je dobra i lepa, plače za malo dvorišta. Javite se - piše u oglasu deke P.N (puno ime i prezime poznato redakciji)

 

 

 

Broj telefona koji je podeljen u oglasu pripada njegovoj komšinici Mire Rosnić iz Zemuna, a mi smo je pozvali kako bi nam dala dodatne informacije. Priča o Mici nas je dotakla mnogo više nego što smo očekivali.

Deka P.N. ima 90 godina, slabije čuje i komšinica Mira ga povremeno posećuje kako bi mu pomogla. Sam oglas, kako nam je rekla, bio je dekina ideja jer je želeo da ispuni želju svoje pokojne supruge. 

- Imamo manje od mesec dana da je udomimo. Deka je divan pedantan čovek koji samo ima nju i spasio je sa pokojnom suprugom pre tri godine kad je Mica imala 200 grama. Pošto nisu imali dece, poslednja želja njegove pokojne žene bila je da šta god da se desi Mica ne sme da završi na ulici - rekla je Mira, koja je čija je ljubav prema macama ogromna, pa i sama brine mnogo životinja.

Na pitanje da li se javio ovih dana neko ko bi mogao da bude potencijalni vlasnik Mira je odgovorila  da se dosta ljudi javlja i da ističu da im je žao deke, ali da se još uvek nije javio ozbiljan kandidat.

Pronašli smo deku iz Zemuna čiji je oglas rasplakao Srbiju:

Privatna arhiva

 

- Maca je kod deke tri godine, što znači da bi sa sledećim vlasnikom trebalo da živi još 15 godina. Maca bi trebalo da bude važna toj nekoj novoj osobi, jer je to i deki važno. Da živi u kući, da bude član porodice, kao što je bila i deki...

Mira je naglasila da životinja nije igračka i da je deki veoma stalo da nađe najbolji dom za svoju mezimicu. 

- Odgovorno vlasništvo zahteva odgovornost prema tom biću bar 15 godina i veterinarsku negu ukoliko maca ili pas ili koja god životinja zahteva.  Pored toga bitna je i obezbeđena terasa da maca ne skoči za pticom ili leptirom jer one ne znaju da je dole provalija i ginu - rekla je.

Mira Rosnić se trenutno brine o 30 mačaka, a u trenutku kada smo je pozvali spremala se da poseti veterinara.

 

- Ne mogu da stignem da udomim sve koliko ih spasim. Niti imam gde jer sam podstanar. Sve to košta, vakcine, sterilizacija...Hranim ih svaki dan. Svaku ugroženu sklanjam nekad kad nemam gde u veterinarske klinike i stacionar dok ne nadjem bar privremeni smeštaj odakle ide u dobar dom, zaključila je Mira, koja udomljava i mačiće i nada se da se svaka maca pronaći vlasnika koji će joj pružiti negu, toplinu doma i pre svega ljubav.

 


 

Komentari (1)
Loading
Bela
19.05.2023 17:40

Molim vas za broj telefona. Imam i vrt i sve uslove. Redovno bi dolazili kod gospodina i, on kod nas.