Dečak (3) dobio vaške na trepavicama: Doktori se zgranuli kada su videli zašto ga je oko svrbelo

Vesti 10.07.2023 18:00 0

Trogodišnji dečak iz Kine se već nekoliko dana žali da ga svrbe oči

oko

Shutterstock

Roditelji nisu obraćali mnogo pažnje na to. Pokušali su na nekoliko načina sami da mu pomognu, ali nisu baš uspeli. Konačno, roditelji su mališana odveli lekaru, koji je otkrio odvratnu istinu. Na trepavicama deteta bile su ljudske vaške. Lekari su bili šokirani.

Dečak Džengdžou je voleo da se igra u pesku i često je brisao oči prljavim rukama. Zato njegovi roditelji u početku nisu paničarili kada se dečak požalio da ga svrbi oko. Međutim, kada su sa detetom stigli u bolnicu, ispostavilo se da je trebalo mnogo ranije da reaguju.

Roditelji su lekarima rekli da je trogodišnjakinje desno oko svrbelo i lučilo čudnu tečnost više od nedelju dana. Lekari su primetili da mu je gornji kapak crven i otečen, a znalo se da mališan nikada ranije nije imao alergije. Baka je pokušala novčićem da sastruže ono što je bilo na oku deteta, ali nije pomoglo. Niko u porodici nije imao slične simptome.

Tek je detaljnim ispitivanjem otkrivena odvratna istina. Kada su lekari pogledali dečakovo oko pod lupom, ispostavilo se da providni paraziti puze duž linije trepavica! Tu su se naselile ljudske vaške. Lekarski pregledi su pokazali da je dečakov vid na sreću neoštećen. Detetu su ošišane trepavice na obolelom mestu, uklonjeni i iskorenjeni paraziti, a propisana je i mast koja će pomoći u lečenju iritacije.

 

Komentari (0)
Loading