Žena može ostaviti muškarca koga voli: Ali nikad neće ostavti onog pored koga se oseća voljeno

Slobodanka Ćorić Vesti 13.08.2023 06:47 0

Godinama bila u vezi sa muškarcem kojeg je istinski volela, a i on je bio zaljubljen u nju. Čovek je bio izuzetno pozitivan, sa smislom za humor, i mogu slobodno reći da je bio pravi džentlmen

devojka

printscreen/Pinterest

Nije neuobičajeno da žena napusti muškarca kojeg voli, iako zna da i on voli nju. Dozvolite mi da vam dam primer iz mog kruga prijatelja. Imam drugaricu koji je godinama bila u vezi sa muškarcem kojeg je istinski volela, a i on je bio zaljubljen u nju. Čovek je bio izuzetno pozitivan, sa smislom za humor, i mogu slobodno reći da je bio pravi džentlmen.

Često je donosio cveće i poklone bez razloga, uvek se starajući da se dobro ophodi prema njoj. Međutim, nakon što su raskinuli, pitala sam je šta je razlog za tu odluku, s obzirom na to da su oboje delovali srećno u vezi. Otkrila mi je da se jednostavno ne oseća dovoljno voljenom.

Rekla mi je da je muškarac bio malo hladan prema njoj i da nikada nije pokazao svoje emocije. Nisu razmenjivali naklonosti, a među njima nije bilo strasti, iako su se inače odlično slagali. Jednostavno su imali različite načine izražavanja ljubavi. Osećala je potrebu da on svoju ljubav pokaže na način koji joj znači, ali on nije znao kako to da uradi.

Istina je da nije dovoljno samo reći nekome da ga volite, morate to pokazati. Možete da kažete svom partneru reči „Volim te“ svaki dan, ali ako ne pokažete svoju ljubav delima, ta izjava postaje prazna fraza bez pravog značenja. To postaje rutina koja gubi svu svoju toplinu i važnost. Često se dešava da dvoje ljudi u vezi imaju različite temperamente i različite potrebe.

I uprkos tome što se vole, možda neće moći u potpunosti da zadovolje potrebe svog partnera ili se suoče sa različitim izazovima. Međutim, razlika u temperamentu nije razlog zašto bi se jedan od partnera mogao osećati nevoljeno. Mnogo je važnije kako svaka osoba razume i izražava ljubav.

Ženi je potrebna pažnja, briga i podrška. Potreban joj je muškarac da joj kaže da je lepa, da je ceni i da je voli. Čovek koji na ovaj način pokaže svoju ljubav prema svojoj ženi imaće pored sebe srećnu i zadovoljnu ženu, a ona će se osećati voljeno, zaštićeno i poštovano.

Čovek koji voli svoju ženu zna šta joj treba i šta voli. Zna da su joj njegova podrška, nežnost i pažnja važni i pokazuje ih kroz svoje postupke. On razume da se ljubav ne zaustavlja na rečima, već da je treba preneti delima, pažljivim rečima i razumevanjem.

Neki muškarci jednostavno nisu u stanju da daju ljubav kako treba. Možda nisu naučili kako da izraze svoje emocije ili ne znaju kako da pokažu svoju nežnost prema partneru. Kupujući joj skupe poklone ili cveće, možda misle da će izraziti svoju ljubav, ali ženi je potrebno mnogo više od materijalnih stvari.

Želi čvrst zagrljaj, iskrenu pažnju i osećaj sigurnosti koji dolazi iz srca. Da bi veza bila ispunjena i srećna, važno je da se partneri razumeju i poštuju i da zajedno rade na jačanju svoje veze. Sposobnost davanja i primanja ljubavi na način koji je značajan za svog partnera može značajno poboljšati svaki aspekt njihove veze. To je ključ srećne i ispunjene veze koja raste iz dana u dan.
 

Komentari (0)
Loading