"Najteži tinejdžer" na svetu sada je neprepoznatljiv: Iz kuće ga izneli viljuškarom, da bi za četiri godine smršao 548 kilograma

Slobodanka Ćorić Vesti 21.08.2023 11:54 0

Bio je to dug put za tog momka, koji je pre samo pet godina konačno uspeo da pravilno hoda sa Zimmer ramom po prvi put od kada je bio dete

najdeblji čovek

Printscreen/Facebook

Dok većina sedamnaestogodišnjaka sklapa prijateljstva i raduje se svom odraslom životu, Khaled Mohsen Al Shaeri je bio prikovan za krevet, pretežak da bi se pomerio. Sa 609 kg, tinejdžer iz Saudijske Arabije je bio takav tri godine, stekavši titulu najtežeg tinejdžera na svetu pošto je izbačen iz svog doma i prebačen u bolnicu na lečenje.

Prema The Sunu, po naređenju pokojnog saudijskog kralja Abdulaha, za kojeg se navodi da je dirnut mladićevim položajem, Šaerija je spasio tim od 30 medicinskog osoblja i osoblja civilne odbrane. Navodno ga je podigao viljuškar i izvukao iz njegove kuće pre nego što je medicinskim helikopterom odvezen u medicinski grad King Fahd u glavnom gradu Rijada.

najdeblji čovek

Printscreen/Facebook

 

Ovde je, prema časopisu People, izgubio više od polovine svoje telesne težine (546 kg) za samo šest meseci, prateći strogi režim koji je uključivao prilagođenu ishranu i intenzivan plan fitnesa. U početku je Shaeri provodio vreme u invalidskim kolicima napravljenim po meri kako bi pomogao u ranim naporima kretanja.


Dr Aaied al-Kahtani, šef Shaerijevog medicinskog tima, rekao je za časopis Saiidati 2014. da je Shaeri od početka svog puta mršavljenja pokazao poboljšanu funkciju srca i pluća, snagu mišića i smanjenu upalu. Dokumentujući svoje neverovatno putovanje mršavljenja, 2016. je podelio video snimak na kome se vidi kako se kreće okolo uz pomoć Zimmer okvira, a veruje se da je 2018. godine bio podvrgnut operaciji uklanjanja viška kože. Sada se na fotografijama vidi kako Shaeri predstavlja ram od 63 kg, neprepoznatljiv u poređenju sa 17-godišnjakom koji je zarobljen u svojoj kući i ne može da se kreće.
najdeblji čovek

Printscreen/Facebook

 

Ali sada 31-godišnjak je izgubio težinu, više od 80, i teži samo 16. Bio je to dug put za tog momka, koji je pre samo pet godina konačno uspeo da pravilno hoda sa Zimmer ramom po prvi put od kada je bio dete. A 2018. godine imao je operaciju uklanjanja viška kože koji je često povezan sa dramatičnim gubitkom težine. Njegova nedavna slika pokazuje koliko je dramatična transformacija.

Komentari (0)
Loading