"Izbacila sam oba sina iz kuće i to sudskim putem": Marija (75) otvoreno o tome zašto više ne želi da deli krov sa decom

Jelena Vukelić Vesti 11.12.2023 19:48 5

Marijini sinovi imaju rok do 18. decembra da se isele iz porodične kuće.

"Izbacila sam oba sina iz kuće i to sudskim putem": Marija (75) otvoreno o tome zašto više ne želi da deli krov sa decom

Printscreen/TikTok

U odluci sutkinje stoji i da ne postoji odredba u zakonodavstvu koja odraslom detetu pripisuje bezuslovno pravo da ostane u domu koji je isključivo u vlasništvu roditelja, protiv njihove volje i isključivo na osnovu porodične veze. 

Slično kao i u Srbiji, poznato je da i u Italiji mladi, a i oni malo manje mladi, dugo ostaju da žive sa svojim roditeljima.

Ipak, Marija (75) iz grada Pavia odlučila je da tome stane na kraj i sudskim putem izbaci svoje odrasle i ne više tako mlade sinove iz kuće. Kako pišu lokalni mediji, njeni sinovi imaju 40 i 42 godine.

Žena je pokušala da ubedi sinove, a obojica su zaposleni i sposobni da se sami izdržavaju, da se isele, ali su to odbili.

- Njih dvojica nisu za to hteli ni da čuju - rekla je, a prenose lokalne novine La Provincia Pavese.

Naime, izdržavala ih je dok su bili bez posla i očekivala je da odu od kuće kad pronađu posao. Ali to se nije dogodilo. Umesto toga, dvojica braće nisu doprinosila kućnim troškovima, nisu plaćali račune i nisu joj pomagali u kućnim poslovima, piše italijanski list. 

Nakon što njene molbe nisu urodile plodom, odlimama se odlučila na drastičnu meru i od suda zatražila deložaciju. Sutkinja Simona Caterbi presudila je u njenu korist.

Sud je presudio da je u početku, dok su braća bila bez posla, "roditelj bio dužan da ih izdržava". Međutim, nakon što su počeli da zarađuju, "to se više nije činilo opravdanim" s obzirom na to da su "dvojica optuženika stariji od 40 godina", navodi se u presudi. Sinovi imaju rok do 18. decembra da se isele. 

A šta vi kažete? Da li biste nekada uradili ovako nešto?

 

 

 

 

Komentari (5)
Loading
Ana
11.12.2023 21:48

Da,isto bih napravila.Iznimka bi bila da su doprinosili budzetu kuce,tada bi ih ostavila ali i zalila sto nisu sposobni sami sebi objezbjedit osnovne stvari za odrasle osobe.

Mikili
12.12.2023 05:24

Naravno, roditelji su te školovali, našao si posao, izuzev ako nisi jedinac dovidjenja. Svu sreću ti roditelj źeli.

srbin
12.12.2023 06:06

nikad ov nebi uradio

MrKamenjarac
12.12.2023 07:21

...SVAKA CAST GOSPODJO;DOSTA JE BILO PARAZITIRANJA....

MrKamenjarac
12.12.2023 07:21

...SVAKA CAST GOSPODJO;DOSTA JE BILO PARAZITIRANJA....