„Moja beba nije imala šanse da preživi“: Aleksandra, supruga Bojana iz Leksington benda ispričala nam je kako su se borili za život ćerke

Vesti 22.12.2023 08:38 0

U trudnoći je ustanovljeno da beba ima zdravstveni problem i lekari su Aleksandri savetovali da prekine trudnoću, ali su ona i Bojan odlučili da se bore za život svoje bebe.

Aleksandra Vasković

Najžena/Marko Metlaš

Na panelu Asocijacije mama Srbije pod nazivom „Mame u 21. veku“, učestvovala je i Aleksandra Vasković, majka Anđeline, Mihajla i Helene, i supruga pevača Leksington benda Bojana Vaskovića. U razgovoru o tome kako žive i razmišljaju mame u Srbiji, Aleksandra je, između ostalog, pričala o borbi za život ćerke koja se prerano rodila.

Kada se rodila Anđelina, Aleksandra i Bojan su prošli kroz težak životni period. Njihova ćerka Anđelina rođena je u 25 nedelji trudnoće.  

 

„Porodila sam se u 25. nedelji i teorijski gledano moja beba nije imala šanse da preživi, ali je preživela.  Ono što mi je u to teško vreme davalo snagu je bilo to da pričam samo sa lekarima. Nije me zanimalo šta će da mi kažu babe, dede, strine, tetke i drugi koji nemaju veze sa medicinom. Znanje i iskustvo lekara u koje sam imala poverenje mi je bilo najvažnije. S druge strane, bila mi je važna u tim trenucima i podrška porodice, kao i osećanje da sam dala sve od sebe da rodim zdravo dete. I na kraju, vera koja mi je davala snagu. Ne možete sve da kontrolišete,“ ispričala je Aleksandra o teškom periodu kroz koji je prolazila sa suprugom Bojanom.

„Vaspitana sam da budem hrabra i idem kroz život sa svim što mi on donese, da svoj krst nosim dostojanstveno", rekla je hrabra Aleksandra koja se sa tek rođenom bebom vratila kući posle mesec dana provedenih u bolnici.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading