Kad novac legne na račun, počinje spremanje: Baka koja već 8 godina naplaćuje božićni ručak deci i unucima, podigla cenu

Slobodanka Ćorić Vesti 27.12.2023 15:11 0

Svi znamo da božićni ručak nije jeftin, ali kako da ga malo finansijski olakšamo, smislila je baka koja plaća porodični praznik

Caroline Duddridge

Printscreen/Instagram

Kerolajn Dadridž iz Kardifa u Velsu tražila je od svojih rođaka da joj plate božićni ručak po osobi otkako joj je suprug umro 2015. godine i od tada je povećala cenu, prenosi Bi-Bi-Si. Pravdala je to poskupljenjem hrane i poskupljenjem života.

 Zbog toga je njena porodica, koja se odazvala pozivu za ručak, ovog Božića morala da plati više za obrok nego ikada ranije. Međutim, za njih to nije novost, jer već osam godina plaćaju baku. Prošle godine, na primer, njeni odrasli sinovi morali su da plate 15 funti za sve što je kuvala i pekla, dok su njene ćerke morale da plate 5 manje, odnosno 10 funti, a ona je čak i unucima naplaćivala večeru, 5 funti za starije i 2 funte za najmlađe.

Snalažljiva Velšanka, sa unucima, vodi se kriterijumom ko je stariji plaća više, dok je kod dece cena po principu ko radi, pa je logično da njeni sinovi, koji rade puno radno vreme, plaćaju više za praznični ručak nego njene ćerke, koje rade skraćeno radno vreme.

„Ove godine sam podigla cenu devojkama za 2 funte jer su me ljudi napali da sam pomalo seksistički. Mada, nije da obično slušam mišljenje javnosti“, objasnila je za Bi-Bi-Si razloge poskupljenja.

Zanimljivo je i da njena deca i unuci ne dolaze na prazničnu trpezu sa novcem, jer baka ima svoja pravila. Ova 63-godišnja žena, naime, traži da joj novac unapred prebace na račun u banci. Međutim, i pored poskupljenja, ona je objasnila da povećanje njenog dodatka za božićni ručak možda neće ni pokriti sve „užasne” troškove. Međutim, utešna činjenica je da se hrana može rasporediti na nekoliko obroka.

Što se tiče hrane, Kerolajn za Božić uvek sprema veliki švedski sto, a nekima se njena ideja toliko dopala da su rekli da će početi da je primenjuju u svojoj porodici. Iako će neki biti iznenađeni ovakvom praksom, Kerolajn je srećna jer praznike provodi sa porodicom kao nekada kada je mogla da priušti više od svojih prihoda, a njena deca i unuci su srećni jer su uz nju.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading