"Čuvajte se zgodnih muškaraca": Interesantni ljubavni saveti u staroj Jugoslaviji, iz jednog razloga ističe se boja tena

Olja Jelić Vesti 13.01.2024 13:13 0

Ljubavni saveti često znaju izazvati polemike među ljudima. Posebno su interesantni oni iz doba stare Jugoslavije

Par u Jugoslaviji

Printscreen/TikTok

Ljubavni saveti često znaju izazvati polemike među ljudima. Neki ih dele bez pitanja, dok neki imaju sasvim drugačije vrednosti koje možda i ne odgovaraju vremenu u kojem se nalaze. Posebno interesantni mogu biti saveti iz doba stare Jugoslavije.

Davne 1973. godine u Yugopapiru su tako izašli saveti jugoslavenskim devojkama koje se nadaju letnoj avanturi. Romanse na moru uobičajena su pojava, ali u potrazi za nečim takvim ipak je potrebno pripaziti na nekoliko stvari kod odabira muškarca.

Spomenuti članak tako navodi kako ne bismo trebali davati informacije o boravištu tokom odmora, iako se muškarac na prvu čini simpatičan. “Ovakva vrsta brzog udvaranja je veoma laskava, a ako ste po prirodi stidljivi i suzdržani, plašićete se da nećete sklopiti poznanstva, pa će vam ovaj susret dobro doći”, stoji u članku.

 

 

Oprez sa davanjem informacija

“Čuvajte se previše zgodnih muškaraca koji mogu biti u nekom službenom svojstvu: vodiči, vozači itd. Kada ga vidite, možda će vam se dlanovi oznojiti od uzbuđenja, ali budite bistre i ponavljajte u sebi: „Tako se udvara svim devojkama“ “, napominje se dalje.

Postoje posebni saveti i za one koji odmor provode u grupi. U tom slučaju potrebno je izbegavati muškarca koji je ‘duša zabave’ – njegove šale možda dobro legnu prvi put, no lako moguće kako će vam dosaditi ako ih čujete peti ili šesti put. Bolje bi bilo držati se malo ozbiljnijih i tiših mladića, koji vas možda neće puno nasmejati ali će vam pomoći u izvlačenju prtljaga.

Zanimljivo na ovom popisu je da se dotiče i boje kože koja dolazi od sunčanja. Ako je netko preplanuo već na samom početku leta, postoje dve mogućnosti. Mogu biti sportisti, previše fokusirani na odličja i spremni na brze prekide, ili je boja rezultat lažnog tena.

“Ako mogu lagati oko preplanulog tena, mogu i o svemu ostalom”, upozorava se. “Mrak zahteva izuzetnu budnost. Sve što vam mladići kažu u mraku prvo provucite kroz gusto sito, pa verujte samo u ono što ostane”, dalji je savet.

Mnogi obično predvide i one koji na plaži igraju fudbal, ali lako je moguće kako će se nakon treninga takav mladić pretvoriti u pristojnu i zabavnu osobu.

Puno toga može se postići ako mu se uz lagan osmeh vrati lopta koja je otišla izvan terena, no i dalje je poželjno paziti na razvoj situacije. Ako i nakon svega toga pronađemo nekoga s kime bismo kliknuli, svejedno je potreban oprez.

Ništa ne shvatajte preozbiljno

Ako ne želi reći gde je odseo, lako se može dogoditi da je na odmor zapravo došao sa ženom i decom što bi moglo jako loše završiti. “Ništa ne shvatajte preozbiljno, i barem gradite budućnost na osnovi iskustava sa odmora,” zaključuje članak.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading