Svi su bili šokirani: Kad se rodio, imao je kožu stogodišnjaka, a pogledajte kako izgleda danas

Vesti 29.02.2024 21:05 0

Beba je rođena s kožom površine petogodišnjaka, zbog čega je izgledala neobično i zabrinula i roditelje i lekare.

Svi su bili šokirani: Kad se rodio, imao je kožu stogodišnjaka, a pogledajte kako izgleda danas

Shutterstock

Kada se rodio, svi su bili šokirani njegovim izgledom. U Australiji se 1993. godine, beba po imenu Tom Tenent je sve iznenadila, a najviše roditelje i lekare. Još u trudnoći, ultrazvuk je pokazao nešto vrlo neobično, zbog čega su se njegovi roditelji pitali da li da ga zadrže ili ne. Odluka nije bila laka.

- Razgovarali smo o tome i odlučili, neka bude šta bude, zadržaćemo ga - prisetio se Tomov otac.

Nikakvi testovi ili pregledi nisu mogli da pripreme roditelje za to koliko je ozbiljno stanje njihovog sina. Kad su ga prvi put videli u porodilištu, bili su potpuno zatečeni. Tomova mama nije mogla da veruje kada su ga stavili na njene grudi.

beba

Printscreen/Youtube

 

- Srce mi se steglo kad sam ga videla, ali opet bilo je divno zagrliti svoje dete - priseća se.

Osim njih, zbunjeni su bili i lekari. Budući da je uzrok takvog izgleda bebe bio nejasan, nije bilo dostupnog lečenja ili rešenja. Njihova jedina nada bila je da će se koža, kako dečak stari, razvući po telu, i da će se tako bore smanjiti.

Ali, lekari pronašli odgovor. Naime, nisu Toma odmah pustili kući, već je u bolnici ostao dva meseca na ispitivanjima. Ubrzo su otkrili da Tom ima višak hijaluronske kiseline u telu, poput šteneta šar peja. Zanimljivo je da, kako šar pej raste, nivo hijaluronske kiseline opada, a koža mu se menja. Lekari su zaključili da bi se isto to moglo desiti i Tomu.

beba

Printscreen/Youtube

 

Doktor Endrju Ramsden izjavio je tada da će Tomovo stanje verovatno biti bolje kako bude rastao. I bio je u pravu. Vremenom se popravilo, piše „Brightside“. Ipak, Tom se u detinjstvu suočavao s raznim neprijatnostima zbog svog izgleda. Deca su ga zadirkivala i izostajao je iz škole. Iako su bore na njegovoj koži bile manje, i dalje je izgledao neobično.

beba

Printscreen/Youtube

 

Prošlo je 30 godina od Tomovog rođenja, a on sada izgleda kao svi ostali ljudi, što i danas fascinira doktore. Oženio se, živi u mestu Frenkston, u Australiji.

beba

Printscreen/Youtube

 

- Život je jednostavan. Praviš izbore i ne osvrćeš se – napisao je Tom na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading