“Velika porodica nije za svakoga“: Sara je rodila 14-oro dece, pola života je bila trudna i kaže da joj ništa ne pada teško

Vesti 07.04.2024 17:20 0

Sara i njen suprug su oduvek želeli da imaju veliku porodicu i taj san su ostvarili dobivši 14 dece.

sara

Printscreen/Instagram

Sara Volfgram (48) i njen suprug Haini (56) zajedno su 30 godina i žive u Kaliforniji. Oboje su želeli da imaju velike porodice, a to su i ostvarili. Prvo dete su dobili 1996. godine, a sada imaju 14-oro dece - 10 ćerki i 4 sina.  Sara je prvo dete rodila kada je imala 20 godina, a poslednje dete sa 42 godine. Deca imaju od 27 do 6 godina i kažu da se svi lepo lažu.

Deca sama zarađuju za novu odeću

Mesečno potroše više od 6.000 dolara na hranu, režiju, kredit za kuću, odeću i ostale potrepštine za porodicu. Koriste kupone sa popustima, a hranu kupuju i po veleprodajnim cenama jer Sara radi u ugostiteljstvu.

"Kada deca žele da kupe nešto što je van planiranih mesečnih troškova, na primer, novu majicu, moraju da rade i sami zarade za to“, kaže Sara i dodaje: “Porodica je moje bogatstvo, kada to shvatite, sve je lakše. Osim toga, za mene je porođaj težak koliko i vožnja bicikla“.

Jedno je umrlo kao beba

Pošto je Sarin muž muzičar, neka deca su nasledila njegov talenat za muziku, pa su osnovali bend i smimili nekoliko pesama. Inače, ova porodica je aktivna na društvenim mrežama, pa su tako veoma popularni na TikToku, gde objavljuju zanimljivosti iz života velike porodice. 

sara

Printscreen/Instagram

 

Sarino 12. dete je umrlo kao beba od samo tri meseca. "Zaspala je u naručju mog muža dok sam ja pravila kolač. Stavio ju je da spava. Kada smo otišli da proverimo je li sve u redu, shvatili smo da beba ne diše. Naša srca su bila slomljena. Bila je najmlađa u porodici i potresla nas je činjenica da bilo ko može nestati u trenu", ispričala je Sara jednom prilikom tragičan slučaj koji su imali u porodici.

 

 

Nismo savršeni, ali se volimo

Porodica živi u kući sa šest spavaćih soba i tri kupatila, zajedno sa Sarinim roditeljima. “Velika porodica nije za svakoga, ali ja se osećam blagoslovenom. Osvrnem se unazad i pomislim kako sam provela trudna 21 godinu života. Sve sam ih dojila. Nije bilo lako, nismo savršena porodica. Kao i svi, imamo određena iskušenja, ali to su prepreke s kojima moramo da se suočimo u životu. Sjajno je što smo jedni drugima podrška i izvor zajedništva i ljubavi”, izjavila je Sara za „Good Morning America“.

Ljudi koji na društvenim mrežama prate ovu porodicu, oduševljeni su njenim životom i načinom funkcionisanja. Ne propuštaju nijednu priliku da pokažu koliko su srećni što imaju jedni druge i nikada se ne žale. Pravi su primer složne porodice u kojoj vladaju poštovanje i ljubav.

 

Komentari (0)
Loading