Plesao je za Lejdi Gagu, a onda su ga i Uraganke zvale: Bio je KLINIČKI MRTAV, a sada se oglasio nakon TEŠKE saobraćajne nesreće

K.Ć Vesti 19.12.2021 12:17 0

Alen Sesarić (40) je strastveni plesač i koreograf iz Splita

Plesao je za Lejdi Gagu, a onda su ga i Uraganke zvale: Bio je KLINIČKI MRTAV, a sada se oglasio nakon TEŠKE saobraćajne nesreće

Alo

Alen se tog kobnog dana uputio za Beograd kako bi pomogao popularnoj grupi Hurricane, nije ni slutio šta će mu se dogoditi. 

Alena je vozio prijatelj i po njegovim rečima malo je brže vozio nego što je trebalo. I pored toga što mu je popularni koreograf govorio da uspori, prijatelj ga nije poslušao. U jednom trenutku su se samo začule šripe guma, a Alen je uspeo da pokrije svoje lice jaknom koja mu je bila na kolenima i tako sačuvao svoje lice. Njihov auto je udario u bankinu i nekoliko puta se prevrnuo, te su oni ostali na boku. Pored 16 preloma koje je Alen doživeo, njih je pronašao jedan čovek tek posle 45 minuta, dok su oni okrenuti u automobilu bili po snegu i na -20 stepeni.

 

 

Čak u jednom trenutku Alen je krenuo da se guši, jer mu je jezik upao u grlo, ali prijatelj je sva sreća došao svesti, izvadio mu jezik te se ponovo onesvestio.

Najgore od svega je što je neko sa nepoznatog broja nazvao njegovu majku i rekao joj da je Alen, sin jedinac poginuo.

- Bio sam klinički mrtav, a najgore u celoj situaciji je što je neko sa skrivenog broja nazvao moju mamu i rekao da sam poginuo - rekao je hrabri Alen za 24sata.hr .

Alen Sesarić je bio jedan od najtraženijih plesača i koreografa u regiji, a u brzo se interesovanje za njega proširolo i po svetu.

 

 

- Točno se sećam. Bila je 1999. godina i Doris Dragović je taman pobedila na tadašnjem Eurosongu. Iako sam bio dete od 17 godina, video sam je na putu, prišao joj i rekao da želim da igram za nju. Iako je tada bila zbunjena, nakon nekoliko meseci me je pronašla i to je bio moj prvi angažman za tako veliku zvezdu - počeo je Alen svoju priču.

 

 

Sa hrvatske estrade Alen je radio s Ninom Badrić, Jelenom Rozgom, grupom Divas, ET, Magazinom, TBF-om, Oliverom Dragojevićem, Severinom i brojim drugim, a od stranih izvođača može se pohvaliti kako je plesao za Lejdi Gagu, Vitni Hjuston, Aleksandru Burke, Innu, Avicii i ostale.

- Tog 3.1 sam dobio poziv da budem korograf za Srpsku predstavnicu za Eurosongu. Međutim kako su bili praznici, avionskih letova nije bilo te sam se odlučio s poznanikom otići autom do Zagreba - prisetio se Alen.

Na dan putovanja, 5.1.2021., Alen je osećao veliku nelagodu i strah. Ušavši u automobil, molio ga je da vozi oprezno i da uspori predosećajući ono što dolazi.

- Sledeće što znam je da je auto sa 160 km/h proklizao, čuo sam vrisak i u toj sekundi sam uspeo jaknu staviti preko očiju da ne vidim šta se događa. Udarili smo u zaštitnu ogradu i auto se okrenuo nekoliko puta, a mi smo završili na boku - dodao je Alen.

Iako se Alenu činilo kao da je prošlo par minuta do njegove ponovne svesti, istina je da je prošlo više od sat vremena i da su ležali na -20 dok je padao sneg.

 

 

- Pojas mi je priklještio vrat i počeo sam da se gušim kako mi je jezik upao u grlo, srećom poznanik ga je u zadnji čas izvadio nakon čega je i on pao u nesvest - prisetio se Alen nesreće.

Uz to, Alen je doživeo i kliničku smrt, a po dolasku u bolnicu otkrili su da ima i 16 fraktura. Uprkos tome što su mu doktori rekli da neće više moći da hoda, to mu nije bila najteža stvar.

- Najteže mi je bilo kada je neko s nepoznatog broja nazvao moju mamu i rekao joj da joj je sin poginuo - komentarisao je uplakani Alen, još pod utiskom svega što se dogodilo.

Uprkos prognozama i teškom stanju u kojem se našao, Alen nije odustajao. Odlučio je sam raditi na sebi najbolje što može i izvući se iz depresije te nakon deset meseci Alen ponovno pleše i hoda, a trenutno trenira i decu koja mu svakoga dana daju smisao i osmeh na lice.

- Što se moje poruke za kraj tiče, želim samo reći da uvek treba uzeti stvar u svoje ruke i ne odustajati. Svaki čovek u sebi ima neverovatnu snagu, samo je treba pronaći - rekao je Alen Sesartić za kraj.

Komentari (0)
Loading