Jeli ste ih samo uz SARAJEVSKE ĆEVAPE: Ove lepinje svi OVOŽAVAJU, mekane kao pamuk, a prave se prejednostavno

Vesti 23.12.2021 11:45 0

Možete ih kombinovati uz raznovrsnu hranu, a svi će ih obožavati

Jeli ste ih samo uz SARAJEVSKE ĆEVAPE: Ove lepinje svi OVOŽAVAJU, mekane kao pamuk, a prave se prejednostavno

Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

  • 900 grama brašna
  • 300 gr ml toplog mleka (može i biljno)
  • 300 ml tople vode
  • 20 grama soli
  • 20 grama svežeg kvasca ili 10 grama suvog kvasca
  • maslinovo ulje i peršun za preliv

Priprema:

Brašno stavite u posudu, dodajte so, a potom i sveži kvasac te ga dobro razmrvite.

Dolijte mleko i vodu, zamesite mekano testo, poklopite i ostavite da se diže.

Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu, oblikujte i razdijelite na 8 delova.

Oblikujte kugle, a zatim ih razvaljajte u oblik tortilje.

Pecite svaku u tavi s jedne i druge strane dok ne nadođe i ne dobije zlaćanu boju.

Kad je pečen premažite maslinovim uljem s peršinom.

Možete ga koristiti ga kao "wrap" za omiljene nadev.

Uživajte.

Komentari (0)
Loading