Da li je OVO RECEPT za NAJUKUSNIJU BORANIJU? Kad je baš OVAKO spremite i DECA je obožavaju

Ž. T. Vesti 13.09.2022 14:20 2

Čak i ako niste neki ljubitelj boranije, obećavamo da ćete je nakon ovog recepta zavoleta

Da li je OVO RECEPT za NAJUKUSNIJU BORANIJU? Kad je baš OVAKO spremite i DECA je obožavaju

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • praziluk
  • 3  šargarepe
  • 200 g dimljene hrskavice
  • malo celera
  • 500 g boranije 
  • 3 čena Belog luka
  • 1 kašika Brašna
  • 1 kašičica Slatke mlevene paprike
  • so, suvi začin, peršun
  • pasirani paradajz
  • lovorov list
  • svinjska mast ili ulje

Priprema:

Sitno iseckajte luk, prziluk, šargarepu i celer i ostavite da se dinsta na blagoj temperaturi 15 minuta. U isto vreme ubacite boraniju u ključalu vodu, kuvajte isto 15 minuta. Nakon toga proceđenu boraniju dodajte dodajte povrću i nastavite da dinstate još deset minuta.Dodajte šolju vodu i 300 ml pasiranog paradajza i sitno isečenu hrskavicu. Dodajte zatim so, suvi začin,biber, lovorov list. Ostavite da se kuva sat vremena na nižoj temperaturi. 

Iseckajte sitno beli luk. Spremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja ili masti propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike, na kraju dodajte i beli luk. Zapržite boraniju, dodajte još malo začina ako je potrebno, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut. Dodajte seckani sveži peršun i boranija je gotova.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)
Loading
Kristina
13.09.2022 15:02

Hrskavica? hahahahahah Nikad cula za taj prehrambeni sastojak osim ako se ne misli na kosti sa hrskavicama.

zora
13.09.2022 17:34

Ima svasta sem boranije.