Pravi BAKIN RECEPT za kolač sa višnjama: Ljubav na prvi miris i zalogaj

M. G. Vesti 26.03.2022 21:02 1

Originalan bakin recept za kolač sa višnjama koje smo jeli u detinjstvu

Pravi BAKIN RECEPT za kolač sa višnjama: Ljubav na prvi miris i zalogaj

Shutterstock

Sastojci:

- 5 jaja

- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza

Za posipanje:

- prah šećer

Priprema

Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini. Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo. Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.

Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm). Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo. Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.

Kolač pečemo u već zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta. Seći na kocke i posuti prah šećerom. Umesto svežih višanja, možete koristiti i višnje iz zamrzivača.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Šašav recept
27.03.2022 23:58

U receptu ne stoji da treba jaja! Koliko jaja?