Okrenuti kolač sa JABUKAMA: Desert koji će vam ulepšati PROLEĆNE dane

Vesti 29.03.2022 16:34 0

Uz malo truda dobićete savršen kolač

Okrenuti kolač sa JABUKAMA: Desert koji će vam ulepšati PROLEĆNE dane

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 1 kg jabuka
  • 5 kašika smeđeg šećera
  • 20 g maslaca
  • 1 šlag
  • mleko za mućenje šlaga
  • cimet

Za biskvit

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašika brašna
  • 1 vanil šećer

Priprema

Tepsiju obložiti pek papirom i premazati maslacem. Jabuke oljuštiti iseći na kriške pa gusto poređati, preko posuti šećer (ako volite slađe dodajte još šećera). Ubaciti u rernu na 220 stepeni oko pola sata da se jabuke karamelizuju pa izvaditi iz rerne posuti cimetom i preliti testo za biskvit koje se muti od jaja, šećera i brašna.

( Prvo se umute žumanca sa šećerom pa se doda sneg od belanaca i na kraju ručno umeša brašno).

Peći na 180 stepeni 20 minuta. Kad se kolač malo prohladi okrenuti ga naopako i premazati šlagom.

Komentari (0)
Loading