Napravite NJOKE za doručak: Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI recept, svi su oduševljeni lakom pripremom

Izvor: M. G. Vesti 01.05.2022 09:00 0

Mekano testo od krompira unutra, a spolja hrskava korica. Napravite njoke koje niko ne odbija.

Napravite NJOKE za doručak: Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI recept, svi su oduševljeni lakom pripremom

Unsplash

Italijani sa puno ljubavi pristupaju svakoj pripremi obroka, a italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih. U nju spadaju lazanje, pica i pasta sa različitim sosevima, kao i mnoga druga jela. Italijani su poznati po tome što umeju da osmisle fantastičan obrok od onoga što imaju u frižideru ili u bašti. 

Njoke su vrsta testa od krompira, a mogu da se jede u nekom sosu ili da se serviraju kao prilog uz meso. Takođe, njih možete da pržite ili kuvate, u zavisnosti šta više volite. U nastavku pročitajte recept za jednostavnu pripremu njoka koju je na Instagramu videlo preko milion ljudi. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci:

- 300 g krompira

- 2 kašike brašna

- 1 kašika kukuruznog skroba

- 1/3 kašičice soli

- 1/3 kašičice bibera 

Priprema

Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire. U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo. Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm. Treba da dobijete kao male kvadrate. Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta. Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading