Ovo PIĆE će biti HIT LETA: Napravite ESPRESO TONIK i ublažite vrele letnje dane

K.Ć. Vesti 15.05.2022 13:45 0

Espreso tonik je savršena ponuda za kafu za vruće dane. Kombinuje prijatnu gorčinu, delikatnu kiselost i divnu slatkoću. I vrlo je lako napraviti!

Ovo PIĆE će biti HIT LETA: Napravite ESPRESO TONIK i ublažite vrele letnje dane

Shutterstock

Ovo hipstersko piće se ili voli apsolutnom ljubavlju, ili ga ne podnosite - jedno je sigurno, ništa nije osvežavajuće na vrućini od čaše tonikpresa. Pogledajte naš recept.

Prva stvar koju treba početi je priprema velike količine leda. Ako imamo frižider opremljen aparatom za kockice leda, biće nam potrebno samo nekoliko sekundi da proizvedemo zamrznute kocke. Silikonske ili plastične posude sa profilisanim mestima za kocke leda, naravno, podjednako će dobro poslužiti zadatku stvaranja ledene podloge za naše piće, ali ne zaboravite da unapred pripremite led. Takođe, uverite se da koristite samo filtriranu vodu.

Koju kafu odabrati za espreso tonik?

Dobro pripremljen espreso kombinuje delikatnu slatkoću, nenametljivu kiselost citrusa i prijatnu gorčinu. Slične arome mogu se naći i u toniku, zbog čega se ova dva pića tako dobro uklapaju. Za espreso tonik, najbolje je izabrati specijalitete kafe tamnog profila pečenja.

Kako napraviti espreso tonik? 

Pripremite visoku čašu, napunite je ledom i smrznutim voćem tako da zauzme oko tri četvrtine posude (60-70 g).
Sipajte tonik po želji, oko 150 ml.
Iz šolje polako sipajte topli dupli espreso pripremljen trenutak ranije u čašu sa tonikom i ledom.
Vidimo kako se formira prelepo piće. Sada nam preostaje ništa drugo nego da uživamo u ovom divnom, osvežavajućem i stimulativnom napitku. U zavisnosti od vaših želja, možete mešati gotov espreso tonik, ali ne morate.

Komentari (0)
Loading