Sastojci:
- 4 belanaca
- 70 g šećera
- 230 g šećera u prahu
- 120 g mlevenog badema
- Prstohvat soli
- prehrambena boja
- fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.
2. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.
3. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricem oblikujte smesu u male loptice. Pecite 15-20 minuta.
Savršena čokoladna torta: Ukrasite novogodišnju trpezu fantazijom ukusa iz raja! (RECEPT)
4. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.
BONUS VIDEO
zora
20.07.2022 17:54Zovu se makaron s se ne cita, oznacava samo vecinu. Dobri se nikako ne prave za 30 minuta. Pedeset minuta do jednog sata.
zora
20.07.2022 17:56Pardon za gresku, htela sam da kazem da s oznacava mnozinu.