Sok od GROŽĐA je najveći HIT među domaćicama: Priprema se ne razlikuje MNOGO od drugih SOKOVA, a ukus je BOŽANSTVEN

Vesti 20.08.2022 12:50 0

Jedina stvar na koju pri pripremi treba da obratite pažnju je da dobro usitnite koštice

Sok od GROŽĐA je najveći HIT među domaćicama: Priprema se ne razlikuje MNOGO od drugih SOKOVA, a ukus je BOŽANSTVEN

Shutterstock

Ako niste u mogućnosti da to uradite, u bolje snabdevenim radnjama uvek možete da nabavite besemeno grožđe, odnosno grožđe bez koštica.

Sastojci:

  • 2,5 kilograma grožđa
  • 1,5 kilograma šećera
  • 2 limuna
  •  2 litre vode

Priprema:

Oljuštite i dobro operite grožđe,a yatim ga sameljite u blenderu.

Iseckano grožđe prebacite u šerpu, a onda dodajte kilogram i po šećera. Pomešajte i ostavite šerpu prekrivenu poklopcem ili mokrom krpom i ostavite da odstoji 24 časa, kako bi grožđe pustilo sokove.

Sutradan iscedite sok od jednog limuna i dodajte ga u smesu. Drugi limun operite, iseckajte na komade i dodajte u šerrpu.Nakon dvadesetak minuta kuvanja sok je spreman. Ne treba da bude previše gust, treba da ostane bistar i da ima teksturu ređeg sirupa.Sok procedite kroz krupniju cediljku, odnosno đevđir, a potom kroz sitnu cediljku za supu, kako biste bili sigurni da u voću nije ostalo ništa od komadića voća ili semenki. Sok razblažujte po sopstvenom ukusu, sa ovom količinom šećera neće biti preterano sladak, više će se osetiti ukus voća.

Komentari (0)
Loading