Za RUČAK spremite pravi MAĐARSKI GULAŠ: Recept profesionalnih KUVARA koji uspeva, a toliko je dobar da ćete ga često kuvati

M. G. Vesti 23.09.2022 12:45 0

Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga.

Za RUČAK spremite pravi MAĐARSKI GULAŠ: Recept profesionalnih KUVARA koji uspeva, a toliko je dobar da ćete ga često kuvati

Shutterstock

Sastojci za 10 osoba:

  • 1,5 kg crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 20 g soli
  • 2,5 kg junetine
  • 30 g začina za jelo
  • 10 g bibera
  • 50 g mlevene crvene slatke paprike
  • 30 g mlevene crvene ljute paprike
  • 5 g belog luka

 

Priprema

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

U sve  to dodajte začin za jelo,  biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku, beli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na  umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading