Ukusne PEKARSKE KIFLICE: Pun pogodak za DORUČAK, unutra mekane kao pamuk, okolo HRSKAVE

Lana Vidović Vesti 30.09.2022 09:00 0

Pekarske kiflice mogu da budu pravi izbor za vaš doručak

Ukusne PEKARSKE KIFLICE: Pun pogodak za DORUČAK, unutra mekane kao pamuk, okolo HRSKAVE

Shutterstock

 

Sastojci

  • 1 kg mekog brašna,
  • 25 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 0,5 l mleka,
  • 1 jaje,
  • 2 dl kiselog mleka ili pavlake,
  • 300 g margarina,
  • 3 kašike šećera

ZA PREMAZIVANJE

  • 1 jaje,
  • semenke

PRIPREMA

Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading