Stari recept za TURŠIJU bez konzervansa: Potrebno je da ubacite samo JEDAN sastojak, i da traje do sledeće godine

Vesti 16.11.2021 19:40 1

Stari recept za turšiju bez konzervansa, mnogo lepše i zdravije

Stari recept za TURŠIJU bez konzervansa: Potrebno je da ubacite samo JEDAN sastojak, i da traje do sledeće godine

Kulinarika

Turšija je prirodni probiotik, a koristi od njenog konzumiranja su mnogobrojne: poboljšavanje imuniteta, regulisanje krvnog pritiska, ubrzavanje metabolizma, obnavljanje crevne mikroflore. Za sve one koji su protivnici upotrebe konzervansa, donosimo recept po kome su naši stari stavljali turšiju.

Potrebno je: 5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk, ili drugo povrće po želji), 5 litara vode, 1 litar sirćeta 9%, 13 supenih kašika šećera, 5 supenih kašika soli, kesica vinobrana, začini (biber u zrnu, mirođija, ren..)

Priprema: Povrće dobro oprati i očistiti od peteljki. Papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer i vinobran. Bez dodavanja konzervansa.

Sve dobro promešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima). Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.

 

Komentari (1)
Loading
Perica
16.11.2021 20:42

Najbolji prirodni konzervans za turšiju je sušeni bosiljak! Stavite nekoliko grančica i da vidite čudo a isto važi i za kiseo kupus. Probajte nećete se pokajati.