Princes krofne za 10 MINUTA: Peku se u TIGANJU, kremaste su, a njima NI SVEKRVA ne može da odoli

Vesti 24.11.2021 14:48 0

Princes krofne su prava gnjavaža za pravljenje, ali u ovoj varijanti možete ih spremiti u tiganju. Da, izgledom neće biti iste, ali ukusom čak i bolje, barem tako kaže osam miliona koji su ovaj recept isprobali

Princes krofne za 10 MINUTA: Peku se u TIGANJU, kremaste su, a njima NI SVEKRVA ne može da odoli

Shutterstock

 

Evo kako da napravite ovaj kolač u tiganju:

Potrebno je za krem fil:

- 3 žumanca

- 50gr šećera

- 20gr brašna

- 250ml mleka

-15gr putera

Potrebno za testo:

- 300gr mekog brašna

- 80gr oštrog brašna

- 5gr soli

- 60gr šećera

- 5gr suvog kvasca

- 60ml mlake vode

- 80ml mlakog mleka

- 30ml mlake pavlake

- Dva manja jajeta

- 40gr putera na sobnoj temperaturi

 

 

Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da dođe pred ključanje. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom to ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne.

Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se ohladi, a šerpu prekrijte plastičnom folijom.

Prosejte brašno i dodajte mu so, šećer i kvasac.

Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne dopustite da proključaju.

Potom u tu zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.

Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.

Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči.

Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta

Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.

Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem.

Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.

 

Komentari (0)
Loading