SJAJNA i bujna KOSA koja ne opada u pramenovima: Moguće je i to uz samo JEDAN sastojak

Vesti 21.12.2021 10:20 0

Opadanje kose muči mnoge žene, a one o tome retko govore. Kada se opadanje udruži sa suvom i neobuzdanom kosom i ispucalim vrhovima, nastaje problem i žene gube samopouzdanje

kosa

Shutterstock

Veliki broj žena obožava dugu, sjajnu i bujnu kosu. Kako na kvalitet kose utiču mnogobrojni faktori, od drugog stanja i porođaja, pa samim tim i hormonalnog statusa, pa sve do stresa i nezdravih navika, nekada je cilj izuzetno teško postići.

Neretko se žene odlučuju na skraćivanje kose iako se ovom postupku ne raduju. Šišanje svakako može da oporavi kosu, ali ako nastavite sa istim načinom nege ni to neće biti adekvatno rešenje.

S druge strane mnoge žene praktikuju skupe tretmane i zavisne su od frizera,a ne znaju da im samo jedan sastojak može pomoći u borbi protiv opadanja. Ako još uvek ne znate o čemu je reč, otkićemo vam da je u pitanju ricinusovo ulje.Ricinusovo ulje je  pravi melem! Ono ubrzava rast kose i oporavlja oštećenja.

Ricinosovo ulje možete koristiti samostalno, utrljavati ga u koren povremeno, a možete ga dodati u vodu i nakon pranja koristiti umesto silikona, uspešno ćete smiriti neobuzdane krajeve.

Ako biste ipak kombinovale i druge sastojke, možete praviti masku za kosu u kućnoj radinosti. 

Maska sa mlekom i ricinusovim uljem

SJAJNA i bujna KOSA koja ne opada u pramenovima: Moguće je i to uz samo JEDAN sastojak

Shutterstock

 

 

Potrebno vam je:

  • 150 ml mleka
  • kašika meda
  • 5 kapi ricinusovog ulja

Priprema:

Zagrejte mleko, kašiku meda da se rastopi i ricinusovo ulje i mesajte dok se ne rastope i sjedine sastojci.

Natopite teme sa ovom maskom i blago ga ismasirajte prilikom stavljanja maske.Dovoljno je da ova maska odstoji pola sata, a onda je isperite, a zatim stavite šampon i regenerator, na uobičajan način. Poželjno je da kada ispirate ovu masku, to radite sa hladnom vodom, ako baš ne možete da podnesete suviše hladnu vodu, onda bar neka bude mlaka.

Već posle prvog korišćenja ove maske protiv opadanja kose primetićete razliku. Pustite

 

kosu neka se prirodno osuši. Biće sjajnija i mekanija, i mnogo manje će opadati.

Komentari (0)
Loading