Napravite DOMAĆU masku za lice: Pravi se od KVASCA, lako i brzo uklanja akne i nesavršenosti

K.Ć Vesti 08.02.2022 11:31 0

Niste do sada verovali u bakine načine da leče? Vreme je da se to promeni! Možda ne funkcionišu svi recepti, ali maska protiv akni od kvasca je zaista efikasna. Imamo nekoliko recepata za vas koji su veoma jednostavni

Napravite DOMAĆU masku za lice: Pravi se od KVASCA, lako i brzo uklanja akne i nesavršenosti

Shutterstock

Maska kvasca za akne - vrlo jednostavan recept:

Način pripreme maske od kvasca: pomešati četvrtinu kocke svežeg kvasca sa malo toplog mleka.

U zavisnosti od vašeg tipa kože, ovom osnovnom receptu možete dodati kap maslinovog ulja (ako vam je koža suva) ili limunovog soka (ako se borite sa promenom boje).

Masku sa kvascem za akne naneti u debelom sloju na lice i druga patološki zahvaćena područja (gnojni ekcem na dekolteu, leđima) i nakon dvadeset minuta isprati toplom vodom. Videćete i sami da takva mešavina vidno smiruje iritacije i upale , blago isušuje lezije, čisti od nečistoća , omekšava i zaglađuje kožu. Primetićete efekat ako ga koristite nekoliko puta nedeljno.

Maska sa kvascem: zašto radi?

Zato što je kvasac neprocenjivo bogatstvo vitamina i elemenata u tragovima . Najvredniji za kožu su vitamini B koji se nalaze u kvascu , štaviše, oni sadrže proteine, kalcijum, gvožđe, selen, hrom, nukleinske kiseline i ugljene hidrate.

Velika prednost domaće maske od kvasca je što ne izaziva alergije i što je ... skoro besplatna! Ove dve karakteristike ga razlikuju od lekova iz apoteke ili apoteke. Međutim, postoji i nedostatak - ne baš prijatan miris koji dugo ostaje na koži.

Maska zahteva svež sastojak. Pa kako kupiti kvasac?

Pa, trebalo bi da hvasac bude malo vlažan i da ima sivkastu boju i specifičan miris. Beli premaz na površini ne znači da je kvasac ustajao. Truli kvasac jer je mekan, lepljiv i ima loš miris.

Maska od pivskog kvasca ima sličan efekat na kožu kao što je gore pomenuto - preporučuje se i za akne.

Maska od kvasca i meda: kako se pripremiti?

Četiri kašike pivskog kvasca pomešajte sa dve kašike meda i dodajte toliko vode da dobijete gustu pastu. Isperite toplom vodom 15 minuta nakon nanošenja.

Komentari (0)
Loading