Ko i kako treba da je koristi? Otkrivamo vam šta je BB krema i zašto je žene u Koreji koriste svakodnevno

Vesti 16.02.2022 22:00 0

Čuli ste za BB kremu, ali ne znate šta je to? Pitate se kako koristiti BB kreme i da li su one zaista prava kozmetika za vas? Otklanjamo sumnje i objašnjavamo zašto je BB krema dobar izbor

Ko i kako treba da je koristi? Otkrivamo vam šta je BB krema i zašto je žene u Koreji koriste svakodnevno

Shutterstock

Odabir prave kozmetike za negu i šminku nije lak. I ne radi se samo o individualnim zahtevima kože, što se mora uzeti u obzir pri odlučivanju za jednu kremu, podlogu ili puder. Samo želimo da izgledamo dobro bez efekta maske da se kombinacija mnogih kozmetičkih proizvoda može nanositi u debelim slojevima na kožu. Krema, korektor, podloga, puder - efikasno začepljuju pore na koži, što može dovesti do problema sa kožom. Osim toga, u vreme kada je šminka koja je gotovo nevidljiva moderna, tražimo načine da postignemo suptilan efekat. Hoće li nam BB kreme u tome pomoći?

Šta su BB kreme

BB kreme (Blemish Balm ili Beauti Balm) su kozmetika koja kombinuje prednosti klasičnih krema za negu kože sa karakteristikama podloge za lice . BB krema služi za vlaženje kože, snabdevanje negujućim supstancama i maskiranje manjih nedostataka na koži - izglađuje je , uklanja manje promene boje , daje zdrav, mladalački izgled, posvetljuje je. Može sakriti popucale kapilare, ublažiti promenu boje i učiniti crvenilo manje vidljivim.

Zahvaljujući upotrebi BB kreme, možete dobiti efekat suptilne šminke. To je lagana kozmetika, savršena za toplo vreme, pogotovo jer BB kreme sadrže UV filtere. Treba ih koristiti tokom cele godine, ali u proleće i leto to je posebno važno. Tako BB krema može biti kozmetika 3 u 1: kombinuje kremu, podlogu i kreme za sunčanje koje pružaju zaštitu od sunca.

Prve BB kreme razvijene su u Nemačkoj pre nekoliko decenija, ali su bile najpopularnije u Aziji. A pošto azijski kanoni lepote dobijaju priznanje u celom svetu, ljudi su počeli da se pitaju šta da učine da imaju ten koji izgleda tako lepo i prirodno kao, na primer, Korejke. Jedna od tajni njihovog izgleda je upotreba BB krema.

Ko i kako treba da koristi BB kreme - nekoliko saveta

BB krema je kozmetika za ljude koji nemaju problema sa kožom - takva mišljenja možete pronaći na internetu. Da bi ova rečenica bila tačna, treba dodati: i još mnogo toga. BB kreme se takođe preporučuju osobama sa kožnim problemima jer ne začepljuju pore poput podloga, pudera itd. Naravno, BB kreme ne maskiraju nedostatke kao klasični proizvodi za šminkanje, ali su definitivno zdraviji za kožu.

Kako koristiti BB kreme?

Stavili smo ih na očišćenu kožu - najbolje prstima - i nežno potapšali. Konzistencija čini da se krema brzo upije i neguje kožu, a istovremeno je prekriva vrlo delikatnim slojem koji daje efekat zaglađivanja. Tamo gde su nedostaci i dalje previše vidljivi, nakon nekog vremena, kada je koža upila kozmetiku, drugi njen sloj može se koristiti za dodatno prekrivanje mrlja ili previše vidljivih kapilara. Naravno, mogu se nanositi i naredni slojevi, ali kada se koristi na ovaj način, BB krema može izgubiti jednu od svojih glavnih prednosti - lakoću.

Imajte na umu da BB kreme često sadrže silikone koji se ne mogu isprati običnim tonikom. Da biste efikasno očistili kožu od BB kreme, vredi koristiti ulja za pranje lica. Ako želite svakodnevno koristiti BB kreme, takođe je dobra ideja nabaviti ovo sredstvo za skidanje šminke.

Komentari (0)
Loading