Prednosti i mane TAJNE ŠMINKE: Saznajte da je to baš PRAVI IZBOR za vas

Vesti 17.03.2022 16:07 0

Iako je u današnje vreme popularan prirodan izled, ali trajna šminka itekako pronalazi svoj put do ljudi.

Prednosti i mane TAJNE ŠMINKE: Saznajte da je to baš PRAVI IZBOR za vas

Shutterstock

Trajna šminka je ustvari neka vrsta polutrajne tetovaže, za koji se sve veći broj žena odlučuje, ali u sve prirodnijoj varijanti. Na početku je ova tehnika bila toliko vidna, da se ženama na licu videlo da imaju odrađene obrve, usta, ili nešto drugo. Ali vremenom su se pojavili razni profesionalci u svom poslu, te je ova trajna varijanta postala apsolutni hit svuda u svetu među ženama. 

Naravno trajna šminka ima i svoje mane, ne proručuje se ljudima koji imaju imaju problem sa alergijamam, niti ljudima koji vole da menjaju svoj oblik obrva, i koji vole striktnu šminku bez promena. 

Prednosti trajne šminke 

  • Prikrivanje nedostataka- ako imate neki trajni ožiljak, ili depigmentaciju, crvenilo, trajna šminka je pravi izbor za vas. Postoji polu trajni puder koji vam može sve to prekriti, ali se posavetujte prvo sa dermatologom. 
  • Alergije- neke žene muku muče sa alergijama sa običnom šminkom. Stalno su u potrazi sa novim preparatima, ali je njihov izbor veoma uzak, te je trajna šminka idealna za njih. 
  • Sređene ste svaki dan- ogromna prednost je ta što ćete se samo umiti i već ćete biti spremne za izazak iz kuće. Uvek ćete izgledati sveže i našminkano, što će vam uštedeti dosta vremena
Prednosti i mane TAJNE ŠMINKE: Saznajte da je to baš PRAVI IZBOR za vas

Shutterstock

 

Mane trajne šminke 

  • Varira rok trajanja- poenta i jeste da šminka bude što dugotrajnija ali sve je od žene do žene koliko žele da im traje. Ponekad je dugotrajnost i do pet godina, što je previše za neke žene. 
  • Novac- napomenuli smo da dugotrajnost varira, pa s tim je moguće da se šminka skine brže nego što očekujete pa ćete morati opet da plaćate,a tretman nije uopšte jeftin. 
  • Bol i otoci- radi se pod lokalnom anesteziom ali se bol i neprijatnost itekako osećaju. Tako da ko ima slabiju toleranciju na bol, savetujemo ga da ovo izbegne. Takođe i otoci traju od dva do pet dana. 

Ako se već odlučite za trajnu šminku, neka to izgleda što prirodnije i skladnije sa vašim oblikom lica. 

Komentari (0)
Loading