"KRMAČO VRATI SE, sve ti je OPROŠTENO": Torba koju je pre 20 godina nosila cela Srbija, postala je svetski modni hit, a CENA joj je PAPRENA!

Vesti 11.09.2021 10:29 0

"Krmače" su bile i te kako praktične, jer se u njima 2000. prenosilo sve ono što može da vam padne pamet. Od potrebština sa pijace, prodavnice, velike kolilčine garderobe, a bila je Izdržljiva toliko da ste komotno mogli u njoj da nosite i nekoliko sifona za sudoperu.

"KRMAČO VRATI SE, sve ti je OPROŠTENO": Torba koju je pre 20 godina nosila cela Srbija, postala je svetski modni hit, a CENA joj je PAPRENA!

Printscreen

Sinoć pred spavanje listam objave na Tviteru, pročitam ponešto pametno, poneku budalaštinu, i onda naiđem na nešto gde su se moji prsti zaustavili, čini mi se, sami od sebe. 

Tvit koji je me je vratio u detinjstvo, ali i dokazao još jedan strašni apsurd današnjice. 

Videla sam nešto što apsolutno podseća na sve one velike, šarene, crvene ili plave, na kockice, torbe koju je koristila cela Srbija, Balkan, a žargonski je nekada zvana "BUGARKA ili KRMAČA", nešto što danas košta "tričavih" 200.000 dinara.

Simbol nekog, ne toliko, srećnog perioda, nemaštine, švercovanja svega i svačega danas je komad koji bogate dame biraju kako bi upotpunile svoj "autfiut", a i kako bi jednostavno bile u trendu. 

"Krmače" su bile i te kako praktične, jer se u njima 2000ih godina prenosilo sve ono što može da vam padne pamet. Od potrebština sa pijace, prodavnice, velike kolilčine garderobe, a bila je zdržljiva toliko da ste komotno mogli u njoj da nosite i nekoliko sifona za sudoperu. 

Mogla se videti u večernjem dnevniku često kada bi se prIčalo o "palim" dilerima na graničnim prelazima. 

Čudo od torbe, nema šta. 

Čak i kada na Guglu ukucate pojam "KRMAČA", dobićete fotografije torbe koju je imala apsolutno svaka kuća na brdovitom Balkanu, a danas je ona poslednji "modni krik".

Printscreen

 

 

Ova torba bi sve izdržala. Ona je bila moćna kesa, i izum koji je Srbija obožavala. 

Nisam sigurna koliko sam ironična, i šta tačno da mislim za ovo kinesko najlonsko čudo u obliku velike torbe koja je tada bila "must have" komad u kući. 

Modna kuća "Balenciaga" i njen kreativni tim iskoristili su "srpsku torbu za sve" kako bi od nje napravili trend, i apsurd koji košta čak 2000 evra. 

 

 

"Krmača" osvaja svetsko tržište, a poznate dame su već "poludele" za torbom koja je nekada koštala stotinu dinara pre 20 godina u Srbiji. 

 

Šta je sledeće?! 

 

Komentari (0)
Loading